Matica zahvalna poznatom aktivisti iz Švajcarske

MATICA ZAHVALNA POZNATOM AKTIVISTI IZ ŠVAJCARSKE

NAGRADA SVIM čLANOVIMA SKS

• Predsedniku Zvonimiru Jovanoviću priznanje Ministarstva dijaspore uručeno za dugogodišnji požrtvovan rad na očuvanju srpskog bića van matice

Predsedniku Srpskog kulturnog saveza (SKS) u Švajcarskoj Zvonimiru Jovanoviću, nedavno je u Beogradu uručena zahvalnica Ministarstva dijaspore Vlade Srbije za deceniju i po rada u dijaspori i na ogromnoj pomoći dostavljenoj matici tokom ratnih sukoba i sankcija.
– Mi smo posebno pomagali srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji, i obećavamo da na nas i dalje mogu računati.

Poziv za posetu

Zvonimir Jovanović pozvao je predstavnike Ministarstva da početkom iduće godine posete dijasporu u Švajcarskoj i susretnu se sa našim zemljacima u sedištu SKS-a u Dibendorfu kod Ciriha. To bi bila prilika da se iseljenici upoznaju sa novim Zakonom o državljanstvu i drugim projektima i inicijativama koje je pokrenulo Ministarstvo.

Ova zahvalnica zapravo je nagrada svim članovima SKS-a i podstrek da još više brinemo o potrebama našeg iseljeništva, ali i stanovništva u matici kojem je i dalje potrebna pomoć – poručio je Jovanović na svečanosti u Ministarstvu dijaspore.
Ministar za dijasporu prof. dr Vojislav Vučkević naglasio je, dodeljujući priznanje, da je ono dokaz da otadžbina nije zaboravila dobročinitelje koji su svesrdno radili na jačanju veza sa maticom, koji su slali u Srbiju lekove i sanitetski materijal, stipendirali učenike i pomagali proganike iz Krajine, BiH i Kosova i Metohije.