Магазин Србија на вези, 20.55

Магазин-Србија-на-вези,-20.55

среда, 06.12.2023,  14:35 -> 14:41

У децембарском издању емисије Магазин Србија на вези говоримо о активностима и раду хуманитарних организација „Студеница “ и „Срби за Србе“.

Поводом обележавања 30 година фондације „Студеница“ чије је седиште у Америци, у Београду је одржано донаторско гала вече и аукција чији је целокупан приход намењен стипендијском фонду како за српске студенте са Косова и Метохије, Републике Српске и централне Србије такo и за један број студената у САД.

За нашу емисију говоре Марина Томовић и Славка Драшковић из фондације „Студеница“ и академик Матија Бећковић.

У току је божићна акција „Упали пламен наде“ фондације „Срби за Србе“ која је намењена најсиромашнијим српским породицама.

Гост емисије Марија Моровић из фондације „Срби за Србе“.

У репортажи из Чикага, у сусрет 10-ом јубиларном Фестивалу српског филма, публика ће бити у прилици  да од 08. до 10. децембра види најновија остварења српске кинематографије.

За емисију говори оснивач и селектор фестивала Славица Петровић.

Гошћа емисије је и Биљана Крсмановић Туцаков, наша дописница из Торонта која прати живот и рад српске заједнице у Канади и добитница је награде „Златна значка“ Културно просветне заједнице Србије.

Уметница Весна Милошевић која већ годинама у земљи и свету на многим фестивалима моде скреће пажњу својим радовима инспирисаним нашом културом,споменицима, богатим нематеријалним благом. Последњих година нарочито је запажен и њен накит, бројанице.

Музички гости емисије Гарави сокак, пред велики концерт у Београду и Мега микс бенд са новом песмом „Љубав је лек“.

Уреднице емисије Сузана Гвозденовић Пузовић и Драгана Живојновић.

Редитељ емисије Драгица Гачић.
 

Detaljnije