Čuvaju tradiciju i osvajaju titule

cuvaju-tradiciju-i-osvajaju-titule

Z. Mirković

Ansambl „Mokranjca“ na nedavnoj Smotri

Ilija Tufegdžić, potpredsednik Saveza Srba u Austriji posetio je SKC “Stevan Mokranjac” i čestitao upravi ovog društva na do sada postignutim uspesima. Tufegdžić je je predsedniku Saši Kostiću i potpredsedniku Saši Božinoviću čestitao na nedavno osvojenoj tituli na Smotri dečjih i srednjih folklornih ansambala u Austriji, na kojoj je “Mokranjac” u obe kategorije osvojio prvo mesto i time odbrano titule koje je već ranije osvajao.

On je istakao da je “Mokranjac” društvo kojim se ponosi Savez Srba u Austriji, ne samo zbog titula osvojenih na nacionalnom i evropskom nivou, već i zbog rada koji donosi uspehe.

Kostić, Tufegdžić i Božinović

– “Mokranjac” je društvo koje profesionalno radi na čuvanju srpske kulture i tradicije. Oni kao i sva ostala kulturno-umetnička društva u Austriji svojim radom doprinose tome da naša deca ovde ne zaborave svoje korene i jezik. A to što još osvajaju i titule je za posebnu pohvalu – rekao je Tufegdžić.

Prema njegovim rečima “Mokranjac” je društvo koje po pristupu u radu ali i raznovrsnosti koreografija gotovo nikako ne zaostaje za vodećim kulturno-umetničkim društvima u Srbiji, što je i dokazao na svom nedavno održanom koncertu.

Tufegdžić je istakao da će Savez Srba u Austriji podržati rad “Mokranjca” i svih drugih kulturno-umetničkih društava na teritoriji Austriji.

Detaljnije