Kulturno blago Jove Zmaja u digitalnom formatu

Kulturno blago Jove Zmaja u digitalnom formatu

17. januar 2022.
Aktuelno, Matica, Vesti

2 Views

Nakon 140 godina od izlaska „Nevena“, prvog štampanog broja najstarijeg lista za decu na ćirilici, časopis koji predstavlja kulturno blago našeg najpoznatijeg pesnika za decu Jovana Jovanovića Zmaja, dobija svoju elektronsku formu i android aplikaciju – „Neven i Mali Neven“.

U pitanju je edukativno-zabavna platforma za decu osnovnoškolskog uzrasta koja sadrži enigmatiku, kvizove i tematske rubrike za razonodu, a cilj je da deca aktivno uče kroz igru. Sadržaji su podeljeni prema uzrasnim grupama čitalaca i njihovim oblastima interesovanja, a prilagođeni su i nivou obrazovanja dece.

Aplikacija se može preuzeti putem „Gugl plej“ prodavnice. Ovaj projekat su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Uprava za kulturu grada Novog Sada.

List za decu „Neven“ osnovao je Jovan Jovanović Zmaj 1880. godine u Novom Sadu. Od prošle godine izdavaštvo nad časopisom, koji izlazi dvomesečno i besplatan je, povereno je Gradu Novom Sadu, odnosno Novosadskom dečijem kulturnom centru.

Slične objaveGujon za „Novosti“: Natalitet je u ovom veku naš prvi cilj

10. januar 2022.Gujon iz Čikaga: Srpska je temelj i utočište svim Srbima zapadno od Drine koji su u njoj našli spokoj i slobodu

9. januar 2022.Selaković i Gujon s dijasporom u sedištu SNO u Čikagu

8. januar 2022.

Check AlsoSelaković i Gujon proslavili Božić sa Srbima u Čikagu

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković proslavio je danas Božić u Čikagu sa pripadnicima srpske …

Original Article

(Visited 5 times, 1 visits today)