KUD Raska

Poštovani,
Svesni koliko je za širenje mira i razumevanja u našem regionu i u svetu znacajno upoznavanje sa kulturom i obicajima drugih naroda, obracamo vam se u nadi da cete biti u mogucnosti da pomognete Kulturno-umetnickom društvu “Raška” da uspostavi saradnju sa slicnim društvima u drugim krajevima i zemljama gde za to postoji interesovanje.

Kulturno-umetnicko društvo “Raška” iz Raške postoji vec pet godina i broji 200 clanova svih kategorija. Društvo ima sledece sekcije: folklorni ansambl, orkestar i pevacku grupu. Ciljevi našeg društva su negovanje narodne tradicije i upoznavanje drugih naroda sa našim narodnim pesmama i igrama, kao i upoznavanje naših clanova sa kulturom i obicajima drugih krajeva. Ove ciljeve težimo da ostvarimo kroz sledece aktivnosti: pedagoški rad sa decom i omladinom svih uzrasta, nastupe naših ansambala kako u Raški, tako i u drugim krajevima, kao i ukazivanje gostoprimstva kulturno-umetnickim društvima iz drugih gradova i država. Do sada smo nastupali širom Srbije i u Banja Luci. Takodje smo bili u prilici da ugostimo clanove kulturno-umetnickog društva iz Banja Luke.

Naši neumorni pedagozi – muzicari, koreografi, itd. – se ovim poslom bave iskljucivo volonterski. Zahvaljujuci njihovom nepresušnom entuzijazmu, ovo društvo je za kratko vreme postiglo veliki uspeh.

Želja nam je da se povežemo sa slicnim društvima sa kojima do sada nismo imali prilike da saradjujemo. Ukoliko imate kontakte sa nekim kulturno-umetnickim društvima, ili znate neki drugi put, bili bismo vam zahvalni ako biste im ovo pismo prosledili. Mnogo bi nam znacilo da nam na bilo koji nacin pomognete da sa nekim društvom ostvarimo kontakt. Mi bismo sa zadovoljstvom ugostili clanove nekog stranog kulturno-umetnickog društva.

U nadi da cete biti u mogucnosti da nam pomognete,

S poštovanjem,

Presednistvo