Koja su pravila NEGE LICA tokom leta?

Foto:Pixabay/stokpic

Visoke temperature i sunce isušuju vašu kožu lica i tela, dehidriraju je, što automatski dovodi do prekomernog lučenja lojnih žlezda, zbog čega koža postaje masna.

Letnje vrućine neminovno prouzrokuju pojačano znojenje, što dovodi do pojave mrtve kože, gomilanja prljavšine, razvoja bakterijskih procesa i začepljenja pora. Začepljene pore pospešuju umnožavanje bakterija i onemogućuju koži da diše, a kranji ishod je pojava bubuljica kako na koži lica, tako i na drugim delovima tela, najčešće na grudima i leđima.

Da ne biste proveli leto u društvu ovih iritantnih bubuljica, veoma je važno da na vreme povedete računa i da strogo obratite pažnju na higijenu svoje kože, kao i da primenjujete redovno rutinu nege lica. Sledeći saveti vam u toj nameri mogu poslužiti kao vodič:

Zaštita od UV zračenja je obavezna.

Savet je da birate one preparate koji su više na bazi vode, kako ne bi opteretili vaše pore, jer kada su ovi kozmetički preparati „težeg“ sastava, pore vaše kože ne mogu da dišu, pa samim tim dolazi do njihovog začepljenja i već pomenutih procesa.

Pogledaj i ove vesti…


Ovo je način da duže sačuvate preplanuli ten


Da li je limun korisniji zimi ili leti?

Nazad

Napred

1 od 80
AD PLACEHOLDER 300×250 Tokom letnjeg perioda usled delovanja sunca vaša koža postaje poprilično isušena, te je uobičajena pojava mrtvih ćelija kože koje začepljuju pore – stoga je neophodna upotreba tonera kao dela svakodnevne rutine u nezi kože lica. Koristite ga svakog jutra i svake večeri kako biste uklonili mrtve ćelije i dozvolili svojoj koži da brže proizvodi nove.

Tokom leta, zaista nije dovoljno da lice čistite jednom dnevno (najčešće to bude pre spavanja).

Praktikujte da to činite 3 puta dnevno, ako je moguće, dakle – ujutru, popodne i uveče. Možda vam se se ovo čini preteranim, ali verujte da nije – s obzirom koliko se znojite i koliko se prljavštine nakuplja u vašim porama, ako čistite lice samo jednom dnevno, sigurno neće biti dovoljno kako bi vaša koža prodisala.

Leto nikako nije doba za jaku i upadljivu šminku – osim što izgleda napadno i neukusno, jaka šminka dodatno zatvara pore na licu, što zajedno sa prekomernim znojenjem i mrtvim ćelijama kože usled delovanja sunca, može dovesti do prave eksplozije bubuljica!

Ovo je način da duže sačuvate preplanuli ten

Original Article