Kako da vam stopala uvek budu nežna, zdrava i glatka?

Foto:Pixabay/katermikesch

Tokom letnjih dana, stopala se mnogo više znoje i povećava se opasnost od različitih gljivičnih infekcija koje mogu da nam upropaste dane odmora.

Zato je neophodno da u ovom periodu posebnu pažnju obratite na negu ovog dela tela.

Ukoliko se stopala ne neguju redovno, stvaraju se napukline koje omogućavaju prodiranje bakterija i gljivica. Razlog za pojavu gljivica može biti i vlažna sredina, tačnije prekomerno znojenje nogu.

Za kućni pedikir trebaće vam eterično ulje, mirisna šumeća kupka, losion za masažu stopala i set za manikir.

Ukoliko imate lak na noktima, prvo ga skinite, a zatim pripremite posudu sa što toplijom vodom, ubacite mirisnu bombu i par kapi eteričnog ulja, po mogućstvu od lavande, koje će omekšati tvrdu kožu na petama i ujedno opustiti vaša stopala.

Pogledaj i ove vesti…


Koja su pravila NEGE LICA tokom leta?


Ovo su kritične tačke na ženskom telu, kada je u…

Nazad

Napred

1 od 27
AD PLACEHOLDER 300×250 Kod osoba koje retko rade pedikir, piling obično ne može u potpunosti da omekša stopala, a posebno ne zadebljalu kožu na petama. U tom slučaju moraćete da koristite specijalnu turpiju ili kamen za pete.

Dok je koža još vlažna, turpijom ili kamenom dobro istrljajte stopala, ali ne preterujte. Čak i ako ne osećate bol, povremeno pređite rukom preko peta da proverite da li je koža nežna i da li ima potrebe za daljim turpijanjem.

Pre obuvanja zatvorene obuće, pogotovo one koje nosite na bosu nogu (baletanke), pospite po stopalima bebi puder ili ih naprkajte sprejom specijalizovnaim za smanjenje znojenja.

Najbolji način da sprečite znojenje i razvoj gljlivica na prirodan način jeste soda bikarbona!

Pomešajte hladnu vodu i sodu bikarbonu (u iznosu 1:3). Isprskajte malo ove tečnosti u vaše cipele svakoga dana.

Znate li zašto vaše usne često pucaju?

Original Article