Idejni projekt ‘Istina’

Ubeden sam da put spasenja, za Srpski narod i Srpska drzava, mozemo naci ako uspostavimo POSTENU I JAVNU KONKURENCIJU IDEJA I PROGRAMA za resenje konkretnog problema.

U januaru 2001 godine napisao sam projekt, pod imenom “ Idejni projekt ISTINA “ , koji nudi resenje kako da saopstimo istino o Srpskom stradanju u 20 veku.Jos uvek sam ubeden da Srpski narod mora nacin nacin da saopsti, svedskoj javnosti, istinu o svom stradanju. Od tada je proslo dve godine, mi jos nismo nasli nacin kako da saopstimo istinu o nasem stradanju. A dok ne nademi nacin da saopstimo tu istnu bit ce mo gradani drugog reda, bit ce mo losi momci.

Cini mi se da do sada niko nije ponudio bolje resenje od ovo mog projekta te vam ga saljem.

Malo o projektu “ Idejni projekt ISTINA „.

Ovaj projekt nudi resenja KAKO DA SVEDSKOJ JAVNOSTI SAOPSTIMO ISTINU o stradanju Srpskog naroda u dvadesetom veku. Znam da svedski mediji nisu do sada bili zainteresovani za stradanje Srba. Ukoliko realizujemo projekt “ ISTINA “ svedski mediji, koji su do sada cutali, morat ce svojoj javnosti saopstiti istinu o stradanju Srba u 20 veku.

Sa postovanjem.

ing. Z. Vujanovic
Becej
Kon. tel. 021-815-926
E-mejl zvujanov@infosky.net

Autor projekta :
Ing. Živojin Vujanovic
Becej
SRBIJA
E-mejl : zvujnov@infosky.net

IDEJNI PROJEKT
“ I S T I N A “

KAKO SAPOŠTITI ISTINU,O STRADANJU SRPSKOG NARODA U 20 VEKU , NARODIMA VELIKIH DRŽAVA.

Uvod :
Predhodna vlast, koja je vladala R. Srbijom do 5 oktobra 2000 godine, smatrala je da javnost velikih država znaju za stradanje Srpskog naroda te da se za prestavljanje te istine ne treba boriti. Verovali su da istina i pravda sami mogu pobediti .

Sadašnja vlast, koja je na vlast došla posle 5 oktobra 2000 godine, prihvata sve optužbe koje Srpskom narodu upucuju pojedinni mediji i pojedinci iz vlasti velikih država. Verovatno i oni misle, kao predhodna vlast, da ce istina i pravda sami pobediti . Te da se za predstavljanje istine, javnosti velikih država, o stradanju Srpskog naroda ne treba boriti .

Srpski narod , u matici i dijaspor , ovakvo stanje prihvat cuteci. Da li i on misle da ce istina i pravda , o stradanju Srpskog naroda, sama pobediti ili se jednostavno predao ?

Vlast , možda i ima pravo da se preda, Ali taj luksuz sebi ne sme da dopusti mali narodi, ako želi da opstane u ovom surovom i nepravednom svetu.

Srpski narod ( u matici i dijaspori ) ako želi da opstane, mora naci nacin da upozna javnost velikih država o svom stradanju u 20 veku. Ukoliko bude cutao, kao do sad, ponovo ce se ponoviti 1914-1918 ; 1941-1945 ; 1991- 1999 godina. Zle godine ,1991-1999 god., ponovile su se : zato što javnost velikih država nije upoznata o predhodnom stradanju Srpskog naroda.

Da se ovo nebi ponovilo, stradanje Srpskog naroda, ja predlažem “ Idejni projekt ISTINA “

Idejni projekt ISTINA

Predlažem da se osnuje nevladina organizacija-agencija pod imenom ISTINA. Ciji ce zadatak bit da saopšti , svedskoj javnosti, istinu o stradanju Srpskog naroda u 20 veku. Istinu možemo saopštit uz pomoc MOLIDBENOG MITINGA.

1. Nevladina organizacija-agencija ce svake prve nedelje u mesu u 12 h sa upaljenim svecama organizovati MOLIDBENI MITING ispred ambasada SAD, Engleske, Nemacke, Francuske, Rusije i Kine u Beogradu.

2. Na MOLIDBENOM MITINGU ispred zgrade ambasade, prisutnim gradanima, procitala bi se jedna istinta prica o stradanju Srpskog naroda.

3. Sa mitiga bi se uputila molba osoblju ambasade i novinarima da istiu o stradanju Srpskog naroda prenesu svom narod.

4. Prevedenu prica, o stradanju Srpskog naroda, i dokazni materijal organizator bi predao osoblju ambasade.

5. Posle održanog mitinga, organizator održava konferenciju za štanpu gde novinarima daje prevedenu pricu , dokazni materijal i nudi razgovor sa svedocima stradanja.

6. Pricu i dokazni materijal, o stradanju Srpskog naroda, organizator stavlja na svoj WEB SAJT na srpskom i engleskom jeziku.

7. Na molidbenom mitingu nesmeju se nositi stranacke zastave niti se smeju nositi UVREDLJIVE PAROLE koje su uperene protiv država ispred cijih ambasada se održava molidbeni miting.

8. MOLIDBENI MITINZI održavali bi se ispred ambasada pomenutih država sve dok se ne prenese istina o stradanju Srpskog naroda u 20 veku. I dok se ne ispravi nepravda koja je ucinjena Srpskom narodu.

9. Kad se stvore tehnicki i organizacioni uslovi MOLIDBENI MITINZi organizovala bi se i u Banja Luci.

10.Kad se stvore tehnicki i organizacioni uslovi MOLIDBENE MITINGE organizovala bi Srpska dijaspora, u pomenutim državam, ispred novinskih i televiziski kuca.

Organizacija :

Nevladina organizacija-agencija “ ISTINA “ ima :
a. SKUPŠTINU
b. UPRAVNI ODBOR
c. GLAVNOG DIREKTORA

Izbor clanova skupštine :

1. Skupština “ Nevladine organizacije-agencije ISTINA “ ima 50 clanova.

a. 25 clanova skupštine su najbolji organizatori donatorskih skupova za finansiranje ovog projekta.
b. 5 clanova supštine daje Srpska pravoslavna crkva.
c. Clan skupštine je i autor projekta.
d. Razliku do broja 50 cine predsednici organizacionih jedinica u dijaspori. Predsednici organizacionih jedinica “Nevladine organizacijee-agencije ISTSINA “ u dijaspori su po automatizmu clanovi skupštine.

Izbor clanova upravnog odbora.

Upravni odbor, nevladine organizacije-agencije “ISTINA“, ima 7 clanova i biraju se po opštom principu :
a. Javna konkurencija IDEJA I PROGRAMA
b. JAVNOST RADA
c. LICNA MATERIJALNA ODGOVORNOSTI

1. Cetiri clana upravnog odbora bira skupština “ Nevladine organizacije-agencije ISTINA“ na osnovu priloženog programa rada koji pišu sami kandidati.

2. Dva clana upravnog odbora “ Nevladine organizacije-agencije ISTINA “ bira Srpska pravoslavna crkva.

3. Clana upravnog odbora “ Nevladine organizacije-agencije ISTINA “ je i autor projekta.

4. Kao garanciju da ce “ Nevladina organizacija-agencija ISTINA“ raditi po zakonu i usvojenom proramu, izabrani clanovi upravnog odbora garantuju licnom imovinom.

Izbor glavnog direktora:

1. Glavnog direktora “ Nevladine organizacije-agencije ISTINA“ bira upravni odbor na osnovu programa rada koji prilažu kandidati.

2. Kao garanciju da ce “ Nevladina organizacija-agencija ISTINA“ raditi po zakonu i usvojenom proramu, izabrani glavni direktor garantuje licnom imovinom.

Finansiranje “Nevladine organizacije-agencije ISTINA.

1. Nevladina organizacija-agencija ISTINA finansira se :

a. Iz donacija koje organizuju clanovi skupštine i njihovi prijatelji u R. Srbiji, Republici Srpskoj i dijaspori.

b. Iz priloga gradana R. Srbije, Rep. Srpske i Srba u dijaspori.

c. Kad ovaj projekt zaživi, rukovostvo agencije ce javno tražit da se aktivnost “Nevladine organizacije-agencije ISTINA “ finansira i iz budžeta R. Srbije i iz budžeta Republike Srpske.

Kako ovaj projekt realizaovt-ostvarit :

1. Potrebno ja da ovj projekt stigne na što više Srpskih adresa, u Srbiji i dijaspori. Zato vas molim da ovaj projekt proslediš dalje.
2. Da bi se ohrabrili, oni koj veruju u ovaj projekt, potrebno je da citaoc odgovori na sledeca pitanja:
3. Dali ste spremni da:
3/1.-Da “Nevladinu organizaciju-agenciju ISTINA“ finansirate sa bar 10 $ godišnje:_____da_________ne
3/2.-Da bar 2 puta u toku godine dodete na MOLIDBENI MITING:________________________da_________ne
3/3.-Da organizujete donatorske slupove za potrebe “Nevladine organizacije-agencije ISTINA“:___da___ne
3/4.- Da ponudite svoju dokumentaciju, ako je imate, o stradanju Srpskog naroda:_______da__________ne
3/5.- Da ispricate pricu , ako ste bili svedok, o stradanju Srpskog naroda:_________________da__________ne
3/6. – Da li ste spremni da svedocite, ako ste bili svedog stradanja Srpskog naroda, pred novinarima na konferenciji za štampu :___________da _________ne
3/7. – Da li bi poslali pricu o stradanju Srpskog naroda svom prijatelju u inostranstvu ( Ovde se misli na prijatelja Amerikanca, Francuza, Engleza, Nemca Rusa, Kineza i t d.) :_____________________________da_________ne
3/8.- Da li ste spremni da u projektu ucestvujete kao saradnik na prikupljanju podataka o stradanju Srpskog naroda:__________________________da_________ne

4. Na koji nacin ste spremni da pomognete realizaciji ovog projekta ( Odgovorite na gore postavljena pitanja. )

U Beceju 08.01.2001. godine

Napomena:

Predlažem Vam da procitate “Idejni projekt SPAS “ koji se nalazi na web sajtu https://www.srpskadijaspora.info u Arhiviranim vestima , rubrika PROJEKTI i IDEJE.

Idejni projekt SPAS nudi rešenje kako SRPSKU DIJASPORU UKLJUCIT U ZAKONODAVNU I IZVRŠNU VLAST R. Srbije.

Sa poštovanjem.
Becej. 15.01.2003.

Autor projekta :
ing. Živojin Vujanovic
Becej
SRBIJA
E-mejl zvujanov@infosky.net

Preuzmite nas baner

Copyright© 2001-2003 SrpskaDijaspora, All rights reserved