Edukativna platforma o srpskom kulturnom identitetu

Osavremenjavanjem i kreiranjem bogatijeg sadržaja, uspostavlja se novi identitet, u skladu sa savremenim tendencijama, razvija se nov način očuvanja svesti o pripadnosti srpskom identitetu i izgrađuje se zdrav odnos prema kulturi za koju se vezuje osećaj pripadnosti.

Savremeni, ubrzani način života i globalizacija prisutna u celom svetu, doveli su do toga da mnogi mladi zaboravljaju svoje korene i nacionalni identitet koji nosi pripadnost srpskoj naciji. Čest je slučaj da roditelji ili nisu dovoljno informisani ili nemaju dovoljno vremena kako bi svojoj deci preneli znanje i tradiciju. Osnovni cilj projekta je da se taj, srpski deo identiteta osavremenjuje i bogati sadržajima i da ne ostane zamrznut u onom vremenu u kojem su roditelji ili preci stigli na novu teritoriju.

Projekat je realizovan u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije, Upravom za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i firmom LESTE, koja je specijalizovana za elektronsku edukaciju.

Sav sadržaj je potpuno besplatan korisnicima koji žele da se edukuju o srpskom kulturnom nasleđu i dostupan putem linka.

U svojoj prvoj fazi projekta, biće prilike da se sazna više o srpskom kulturnom identitetu iz ugla istoričara Nemanje Starovića i Petra Đorđeva. Dodatan tok razvoja projekta može se pratiti na društvenim mrežama, saznajemo iz Udruženja "Generator Ideja Sintezis".

Original Article