DOK JE DOBRIH LJUDI, DOBRO JE I KRISTINI

Tek što su minuli uskršnji praznici, stigle su nove donacije za petogodišnju Kristinu Ristić, iz sela Krševica kod Bujanovca, jedinu koja je preživela krvavi pir svog očuha pre godinu dana.
Ovog puta prilog od 200 dolara, pristigao posredstvom naše Redakcije, stigao je od Ivane i njenih roditelja iz daleke Australije.

Uz novčani dar stigli su uskršnja čestitka i kratko pismo u kojem, između ostalog, mala dobrotvorka piše nepoznatoj drugarici na jugu Srbije:

“Mnogo sreće, zdravlja, ljubavi, uspeha i sve najbolje u daljem životu želi ti Ivana sa roditeljima. Veliki pozdrav iz Australije”. Sledi obećanje Ivaninih roditelja da će Kristini i ubuduće pomagati.

To, međutim, nije sve što je pristiglo za devojčicu kojoj je, nažalost, jedno oko moralo da bude amputirano nakon što je očuh, usmrtivši joj majku, baku, sestru i brata i nju teško ranio.

Stalni dobrotvor Duško Martinović iz Francuske poslao je Kristini 100 evra. čini to skoro svakog meseca, dokazavši time da na ovo ljupko detenije zaboravio, kao i to da mu je prirasla za srce.
– Hvala tim dobrim ljudima iz Australije, kao i Dušku Martinoviću. Sredinom maja Violeta i ja dovodimo moju sestričinu na redovnu kontrolu i menjanje proteze u Beograd, pa ćemo svratiti i do vašeg Dopisništva kako bismo preuzeli donacije – rekao je Goran Ristić, Kristinin ujak, koji sa ocem i suprugom odgaja sestričinu.