Dobrodošli u Srbiju za Vidovdan!

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na jedinstvenu manifestaciju okupljanja Srba iz dijaspore u organizaciji Ministarstva za dijasporu i Privredne komore Srbije, koja će biti održana u Beogradu, od 25-28. juna 2005. godine u Sava Centru sa početkom u 10 časova.

Na Vidovdanske dane dijaspore u Srbiji pozvani su naši istaknuti privrednici, poslovni ljudi, intelektualci, predstavnici udruženja naših gradana iz dijaspore, humanitarnih i drugih organizacija, naši uspešni ljudi iz oblasti nauke, sporta, kulture i svih drugih oblasti, kao i najviši zvaničnici države i crkve.

Očekujemo sve one koji imaju znanja i volje da poruče matici šta valja činiti za zajedništvo i dobrobit buduće saradnje.

Iskoristićemo priliku da svim našim ljudima u rasejanju izrazimo zahvalnost za dosadašnji trud i rad, motivisani da u budućnosti uradimo više.

Kao dobri domaćini, potrudićemo se da se prijatno osećate tokom boravka i učešca na Skupu, gde će se na plenarnom delu i radnim odborima razmatrati statusna pitanja, kulturno-obrazovna, sportska i ostali oblici saradnje a na Poslovnoj konferenciji ekonomska saradnja i mogućnosti investiranja, sigurnost i profitabilnost ulaganja, zakonska regulativa.
Za Vas koji ostajete duže u otadžbini planirali smo interesantan fakultativni program.

Očekujemo da aktivno učestvujete na zajedničkom skupu, predlažete i prezentujete svoj rad i projekte. Matica je spremna da sasluša Vaša znanja i iskustva.

Dobrodošli u Srbiju za Vidovdan!

http://www.mzd.sr.gov.yu/_cir/vidovdan05/default.asp