Dečiji festival u Švedskoj

U Linćepingu je održan ovogodišnji dečiji festival pod pokroviteljstvom Srpske Omladinske Organizacije u Švedskoj. Na festivalu se, za razliku od prošle godine, okupilo deset srpskih udruženja iz čitave Švedske.
U dogovoru sa udruženjem iz Linćepinga, koji su bili ovogodišnji domaćini, festival je sadržao više elemenata koji su po reakcijama mnogih bili i opravdani.

Nakon par godina opet se Dečiji festival održava u proleće ili rano leto, pa su pod vedrim nebom održane igre bez granica, gde su se deca takmičila u skakutanju u vreći kao i u mnogim drugim zanimljivim disciplinama. Zahvaljujući lepom vremenu i toplom danu, članovi udruženja domaćina pobrinuli su se da gostima pokažu što više od svog grada, tako da su organizovane posete muzejima i obilazak starog grada Linćepiga.

U sklopu ovogodišnjeg festivala održan je i kulturni deo koji je trajao nepuna tri sata, gde su deca, sa vrlo dobro uvežbanim muzičkim programom i folklornim igrama, oteli prisutnim posmatračima mnogo vatrenih aplauza.

Da naši mališani ne bi kućama otišli praznih ruku pobrinuli su se članovi Uprave Srpske Omladinske organizacije u Švedskoj. Svaki učesnik na festivalu, dobio je slovaricu za učenje ćiriličnog pisma i CD-disk sa dečijim pesmama pod temom “Deca su ukras sveta” Minje Subote. Za slatkiše su se pobrinuli članovi Uprave Saveza Srba u Švedskoj.

Srpskom udruženju iz Linćepinga sve čestitke za uspešnu organizaciju, a svoj našoj deci jedan veliki pozdrav i želje da se i iduće godine odazovu u ovako velikom broju.

Uprava SOOuŠ