Cirih Expo 2017.

Udruženje srpskih privrednika Švajcarske organizuje drugi Svesrpski samit poslovne i akademske dijaspore „Cirih Ekspo 2017“ od 2 do 4. juna 2017. u gradskoj hali Dietikon pored Ciriha (Stadthalle Dietikon).

foto: privrednici.ch

Ciljevi Sajma su povezivanje poslovnih ljudi pripadnika srpske zajednice u Švajcarskoj, predstavljanje preduzeća iz Republike Srbije i Republike Srpske i njihovo povezivanje sa švajcarskim privrednim organizacijama. Sajam se realizuje uz podršku Privredne komore Srbije.

Preliminarni program Sajma između ostalog sadrži srpsko – švajcarski ekonomski forum, ekonomski forum srpske dijaspore i okrugli sto „Srpska dijaspora i matica“. Informacije o načinu prijave i uslovima za izlagače nalaze se na internet prezentaciji Udruženja srpskih privrednika u Švajcarskoj.

Prvi Svesrpski samit održan je od 2. do 4. juna 2016. godine uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije. Na konstitutivnoj sednici Upravnog odbora Svesrpskog samita 2017. istaknuto je da je Svesrpski samit u Cirihu prvi okupio poslovnu i akademsku dijasporu i povezao je sa privrednicima Srbije i Švajcarske, ali i sa poslovnim krugovima širom sveta.