Zatvoreno istureno odelenje Osnovne skole Branko Radicevic u Moskvi

Postovana gospodo „koja vodite racuna o dijaspori“, sluganskim odnosenjem prema nasem ministru skolstva i sporta, pomozite i urazumite ministra koji ili nezna sta je skolstvo ili nema decu, prekosutra je, cini mi se sednica Srpske vlade. Pitajte Ministra prosvete i sporta po cijem je nalogu zatvorio istureno odelenje Osnovne skole „Branko Radicevic“ u Moskvi (redovne 4 razreda i dopunske) ako je ta skola smestena u prostoru gde su Japanska i Italijanska skola, ako redovnu nastvau pohadja oko 26 ucenika i ako MI RODITELJI SVE PLACAMO IZ SVOG DZEPA DA BI NAM DECA UCILA NA RODJENOM JEZIKU I PO NASEM SKOLSKOM PROGRAMU. Pitajte ga da Vam odgovori i ucinite sve da Skola hitno nastavi sa radom jer je Skolu zatvorio tokom skolske godine, prvo je stiglo obavestenje da se nastava odlazer do 17 septembra oni ce naci bolji prostor (za nase pare) a juce stize naredba preko Ambasade u Moskvi da se skola zatvara. Imamo placeni adekvatni prostor, imamo 26 ucenika,. nemamo milione ali toliko smo spremni (kao do sada) da odvajamo da nam skola radi.
Tako nesto nebi ucinio ni turski rezim, VI nasi demokrati uradilste to po kratkom postupku iz obesti iuli svojih nama nepoznatih interesa.
Zovite gospodina Pesica iz Jugoslovenske vlade, zovite sve nase novine koje su dobije pismo vapaj, zovite udruzenje Univerziteta, zovite nasu Abmasadu, proverite ovo sto vam pisem, ako ne verujete. Ocajni smo a nasa deca po cenu da izgube godinu nece u Rusku skolu.
U nadi da cete nesto preduzeti pozdravljam Vas,
Sinisa Randjelovic
tel/fax 99 7 095 1323252

NAPOMENA
Redakcija Portala Srpskadijaspora.co.yu prosledila je ovo pismo Saveznom Ministarstvu za inostrane poslove i Vladi republike Srbije.