Vece Mome Kapora

Postovana Redakcijo,

Obecanje koje sam Vam dao da ce Te biti obavesteni za sve dogadaje koje budu u Makedoniji, a vezani su za Srbe i sara- dnje R Makedonije i Sr Jugoslavije,

Takav dogadaj desio se 19.04.2002 godine u Kumanovu dolaskom poznatog akademskog slikara i knjizevnika Mome Kapora, pod nazivom
VECE MOME KAPORA
u Kumanovu

Vece se je sastojalo od izlozbe crteza i pastela u Galeriji grada Kumanova i promocije knjige mladog pisca Milosa Stamenkovica pod nazivom 2014 Treci svetski rat i novi poredak

Na izlozbi je bilo 300 Kumanovcana i Skopljanaca koji su hteli da vide dela Mome Kapora, sto pretstavlja naj- posecene izlozbe svih dosada koji su izlagali u Kumanovu.

Izlozba ce biti postavljena i u narednih 15 dana, a zatim je otstu- pamo da je vide u Stipu i Strumici.

U delu knjizevne veceri je takode odrzana promocija knjige mladog Milosa Stamenkovica /27/, apsolventa na Fakultetu za internacionalni menadzment u Beogradu / FIM/, inace Kumanovcanac, pod izazovnim naslovom:

2014 Treci svetski rat i novi poredak

Ova, u stvari, politicka studija svetskih zbivanja u proslosti, sada- snjosti i njegovo videnje buducnosti nastala je sintezom istorijskih cinjenica, teorije zavere, uticaja religije na istorijska zbivanja, kao i dogadaja koji su se zbili nakon Drugog svetskog rata pod utica- jem americke spoljne politike.
Autor objasnjava da uz ,,vladajucu,, teoriji ,,od HAOSA DO UJEDINJENJA,, stvara se nova slika sveta, tj. ,,NOVI SVETSKI POREDAK,, u kojem ce definitivno zavladati najmocnije finansijske strukture, jevrejske baka- rske dinastije. Ali nakon Trceg svetskog rata koji ce se voditi sa poznatim protivnikom i unapred planirane pobede doci ce do stvaranja nove svetske sile ,,UJEDINJENE EVROPE,, i zavrsetka rata koji ce trajati kratko, ne vise od godinu dana, imacemo novu sliku sveta 2014 godine.

Knjiga je stanpana na srpskom jeziku / 252 stranice /, u Kumanovu O vrednonosti ove studije govorio je recenzent knjige , urednik agencije TANJUHG Pero Sparavalo, a svoje misljenje i promociju najavio gost Kumanova Moma Kapor.

Pozdravljamo Vas, sa zeljom za dalju saradnju

Milan