Вечера у кругу пријатеља

Вечера-у-кругу-пријатеља
Вечера у кругу пријатеља

Вечера у кругу пријатеља

Клуб Јединство из Швехата прославио је Дан жена фамилијарном вечером. Најстарији наш клуб у Доњој Аустрији од свог оснивања одржавао је седам до осам великих манифестација годишње, међу којима је једна од битних била и прослава Дана жена.
“Свака од тих манифестација била је по нечему специфична и окупљала је више стотина људи. Временом се број посетилаца смањио, а пандемија је све прекинула. Имали смо добре оркестре, за сваку жену букет цвећа и парче торте, као и много тога још. Једне године смо Дан жена обележили и заједно са општином Швехат. Али после короне и финансијске кризе одлучили смо да прославу Дана жена више не одржавамо у великим салама са музиком уживо, већ у својим просторијама, као фамилијарно вече”, објаснио је председник Јединства Крста Петришоревић.

Богат програм
Тако је било и овај пут и Петришоревић је у клубу окупио парове, није желео да прихвати мушкарце без својих супруга. Атмосфера на обележавању Дана жена била је празнична, уз богат програм. Петришоревић је припремио богату трпезу, а роштиљ је на лицу места припремао Мића Пударевић, и то на специјални начин, роштиљ са глиненом посудом. На улазу у клуб Петришоревић је свакој дами уручио саксију са љубичицом, а касније за вечером их је даривао и парфемом. Уместо музике уживо пуштана је музика преко Јутјуба, а атмосфера је била весела до касно у ноћ. Посебно је присутне разгалила и богата томбола са 124 награде, од којих су четири биле главне. По традицији прва награда је била женски секси доњи веш, а награду је добио Владан Цеха, који је ожењен Румунком Маријом. Он и његова супруга су добили три од четири главне награде, и још пар других. Вечери је присуствовао и дугогодишњи пријатељ клуба Макс Раух.

Игранка у плану
Прославом Дана жена Петришоревић је организовао последњу манифестацију пред одлазак у његово село Реку. Али он већ има планове за каснији период, то јест у јуну жели да организује игранку у клупском дворишту под називом Видовданска игранка.

Извор:

Detaljnije