ZANIMLJIVA IZLOŽBENA POSTAVKA U DIBENDORFU

Prostorije SKD „Dibendorf“, u istoimenom gradu pored Ciriha odnedavno krase likovi Srba, koji su na raznim poljima zadužili svoj narod, a naslikani su na – staklu!
Ideja je potekla od Petra Ristanovića, bivšeg predsednika ovog uglednog društva, a sada vlasnika grafičke firme „Sokrat“. On je ponudio da na staklu izgravira likove znamenitih Srba, a ova trajna izložba nosi naziv „Srpsko ogledalo“.

Na spisku se našlo više od 50 imena koje je preporučio predsednik Srpskog kulturnog saveza mr Živko Marković. Izložba ima i prodajni karakter pa svaki član ili prijatelj kluba može da poruči da se neki lik nađe na staklu i to plati 50 franaka, od čega na račun kluba odlazi 35 franaka. Tako prikupljeni novac će se, po rečima predsednika Dragana Setenčića, koristiti u humanitarne i kulturne svrhe.

Vesnik lepote

Jelena Kuzmanović bivši predsednik Saveza srpskih folklornih društava u Švajcarskoj oduševljena je izložbom „Srpsko ogledalo“ i napomenula da je društvo u Dibendorfu bilo i ostaje vesnik lepog i korisnog.

Tako je dr Branka đorđević, referent za kulturu pri SKS, naručila sliku Bore Stankovića, Mirko Bašić lik Petra Kočića, a Radenko Pavlović, Tanja Radojević, Biljana Mihajlović, Milojica Vranić, Varadinka Miloradović, Srbijanka Lečić, Svetozar Marković, Miroljub Maksimović, Petar Ristanović, Dragan Setenčić, Beli Ranđelović žele da imaju portrete Vuka Stefanovića Karadžića, Miroslava Antića, Nikole Tesle, Uroša Predića, Hajduk Veljka Petrovića, Miloša Obrenovića, Alekse Šantića, Desanke Maksimović, Ive Andrića, Jovana Dučića, vojvode Radomira Putnika….
– Treba samo imati volje da se oslušne glas članova i prijatelja kluba – uverava nas povodom ove, očigledno uspele akcije Dragan Setenčić.