Wizz Air ukida let do Ajndhovena

Mađarski niskotarifni avio-prevoznik Wizz Air odlučio je da obustavi dalje letove između Niša i Ajndhovena od naredne letnje sezone, iako su karte za ovaj period ranije pustili u prodaju. Linija se ukida 21.marta 2018. godine kako bi se optimizovale sve postojeće linije u Srbiji. Iz ove avio-kompanije saopštavaju da će dane koje su planirali za let do Ajndhovena iskoristiti da pojačaju druge destinacije na kojima je veća potražnja iz Niša ili za Niš.

„U avio-saobraćaju je uobičajena praksa da se broj letova menja u skladu sa sezonama i sa rezultatima rada određene linije. Wizz Air redovno prati rezultate rada svojih linija kako bi održao najniže moguće cene na svojim najpopularnijim rutama. Kako uvek istražujemo nove mogućnosti kojima bismo najbolje odgovorili na zahteve naših putnika, ovaj dodatni kapacitet biće dodeljen našim drugim linijama sa većom tražnjom“, prenosi portal Fly from Niš

Putnici koji su već kupili kartu imaju na raspolaganju alternativne letove ili potpuni povraćaj novca. Povraćaj mogu iskoristi i tako da umesto celog novčanog iznosa dobiju kredit za kupovinu aviokarata za letove Wizz Air-a u vrednosti od 120% od originalnog iznosa. 

Podsetimo da će Wizz Air tokom naredne letnje sezone leteti ka Bazelu, Dortmundu, Malmeu i Memingenu.

 

Izvor: Fly from Niš

Foto: Media i reform centar Niš