Uskoro pod zajednickim krovom

U Nirnbergu se vec nekoliko meseci vodi akcija okupljanja inženjera i tehnicara iz Srbije koji u ovom gradu i okolini žive i rade. Formiran je i osnivacki odbor. Na celu odbora je magistar Verislav đukic, inženjer informatike, koga smo pitali o ciljevima i nacinu formiranja buduce asocijacije.
– U Nemackoj samo u Baden Virtembergu postoji udruženje inženjera i tehnicara iz Srbije, a naša je želja da i Bavarska okupi naše strucnjake iz oblasti elektrotehnike, informatike, mašinstva i arhitekture – kaže mr đukic.
– Radni naziv nam je Tehnicari Srbije, a ciljevi su sasvim jednostavni i konkretni: zaštita globalnih interesa ljudi koji dolaze sa podrucja Srbije. Poslednjih 10 godina mi takvu zaštitu prakticno i nemamo, pa se zato dogada da krenemo od najbanalnijeg primera: testove na vozackom ispitu polažemo na hrvatskom jeziku, jer ih na srpskom jeziku i cirilici u Nemackoj jednostavno nema.
Osnivacka skupština planirana je za april ove godine, a do tada treba okupiti potencijalne clanove. Zbog toga je otvoren poseban e-mail: tesŽwinstom.com, za sve informacije i podnošenje prijava.