Promovisana knjiga Bebe

Nakon godišnjeg pomena pokojnoj Bratislavi – Bebi Bjelopetrovic, u manastiru Nova Gracanica u Cikagu u subotu je održana i promocija njene posthumno objavljene knjige “Oproštajno pismo”, kojom se ona oprostila od života, svoje porodice i prijatelja, obracajuci se svom najmladem unuku Luki.
“Stvaralacki duh Bebe Bjelopetrovic uspeo je da se u poslednjim trenucima samrtnicke patnje uzvisi nad agonijom umiranja i progovori duhom moralnih i duhovnih vrednosti, cineci da i surova smrt na trenutak zastane, ustukne, nemocna nad mudrošcu koju ova žena zaveštava potomstvu”, rekao je u predgovoru Zoran Glušcevic.
Beba Bjelopetrovic, srpski vitez, dobrotvor i humanista, zajedno sa svojom porodicom citavog svog života pomagala je druge, pružila onima koji nemaju mnogo ili nimalo, raznoseci ljubav hrišcansku i humanost vecnu. I u ovoj knjizi ona svom jednogodišnjem unuku govori o cojstvu i junaštvu, iskonskom mirnocom i prapoverenjem, spokojstvom i verom u konacni trijumfljudske dobrote, govoreci tako svima koji veruju u tu spasonosnu energiju ljudskosti.
Promocija knjige “Oproštajno pismo” održace se i u Sabornoj crkvi u Beogradu, u subotu, 22. marta.