Trubaci i vatromet na Seni

Na Seni i brodu „Alize“, u nocnoj šetnji ispod mostova Pariza, više od 200 sunarodnika nezaboravno je docekalo srpsku Novu godinu.
Ovako originalan provod smislio je Zoran Milinkovic, vlasnik restorana „Bila jednom jedna Jugoslavija“, koji je pored srpskih specijaliteta iz Surdulice doveo najbolji muzicki „specijalitet“ – deset trubaca Ace Novkovica.
A da se radi o vrsnom orkestru, potvrda su titule: „Prva truba Srbije“, „Zlatna truba Guce“ i „Prva truba Vlasinskog leta“. Kako se primetili preksinoc oprisutni, „kad zasviraju, svet naopacke okrenu“.
Slavlju je prisustvovao i konzul ambasade SRJ Gavrilo Kneževic, a pored njega i brojni poslovni ljudi. Najviše je, medutim, bilo naše mladosti. Iako vidljivo najskromniji, u centru pažnje bilo je sedmoro dece palih boraca iz Republike Srpske, kojim je porodica Adamovic priuštila ovo „ludo vece“.

Pocelo je sa „Mesecinom“, a sa „đurdevdanom“ nastavljeno. I kako uz takav izbor muzike da se gledaju lepote Pariza pored kojih se prolazilo! Opšti je zakljucak da su „trubaci porazili Pariz“.
Inace, pred brodom na polasku, pa ispod Ajfelovog tornja u ponoc, Milinkovic je uprilicio i pravi vatromet. Uostalom, ne slavi se srpska Nova svaki dan.
– Roden sam u Parizu i tvrdim da nikad ovako nije bilo. Pesme, trubaci, raja… E, kad bi svaki vikend bila Nova godina – primetio je 27-godišnji Aleksa Trbic.
Buba Topic je raspoloženo dodala:
– Super vece! Trubaci nas podižu sa zemlje. Jedino mi je žao što sutra moram na posao!
A ovakav je bio raspored: gore – kola, dole (u unutrašnjosti broda) – disko muzika. Ko voli neka izvoli, a izvoleli su svi. Mesta ni za iglu, a nikome nije bilo tesno. A koliko su se samo svi ljubili! Da nije doceka Nove godine, ne bismo ni znali koliko se volimo.