Svi za Negotin

Proteklog vikenda podmladak Košarkaškog kluba „Hajduk Veljko“ iz Negotina dobio je donaciju, sportsku opreme od bečke građanske inicijative „Za Negotin“.

Ova neformalna inicijativa, koja pretenduje da preraste u udruženje, okuplja ljude koji žive u Beču i koji žele da pomognu pojedincima i organizacijama u Negotinu i okolini kojima je pomoć potrebna.

Kako nam je rekao Marko Bošković jedan od predstavnika ove inicijative, „Za Negotin“ trenutno okuplja petnaestak osoba koje su izrazile spremnost da učestvuju u svim akcijama koje su sprovedene.

„Inicijativa je otvorenog karaktera, tako da pozivamo ljude spremne da učestvuju i u pojedinačnim akcijama koje udruženje organizuje.“ izjavio je Bošković za „Vesti“.

Naš sagovornik nije želeo da da ga fotografišemo, jer, kako kaže, svi u inicijativi žele da se dokažu pre svega radom, a ne da promovišu sebe.

Ova grupa entuzijasta se okupila prvi put početkom maja i tada je prikupljena pomoć za sportsku opremu mlađih kategorija Fudbalskog kluba „Hajduk Veljko“ u Negotinu.

Posle ove usledila je i akcija prikupljanja pomoći za podmladak ženskog košarkaškog kluba „Hajduk Veljko“ kroz obezbeđenje sportske opreme.

Iz ove inicijative najavljuju da će nastaviti i dalje radom i pružanjem pomoći onima kojima je potrebno.

Svi zainteresovani da učestvuju se mogu javiti na imejl adresu zanegotin@gmail.com

Чланак Svi za Negotin се појављује прво на Vesti online.

Original Article