Света архијерејска Литургија у Жарковцу

Света архијерејска Литургија у Жарковцу

1. Август 2021 – 20:36

Прослава црквене и сеоске славе у селу Жарковац отпочела је уочи празника Светог пророка Илије, 1. августа 2021. године, светом архијерејском Литургијом којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ сремски г. Василије.

Саслуживали су ректор Карловачке богословије протојереј Јован Милановић, архијерејски намесник румски протојереј Сретен Лазаревић и ђакон Горан Власац.

Репоретер Српског Сиона, радио станице Епархије сремске, надахнуто извештава: -Епископа сремског су дочекали малишани обучени у народне ношње у жељи да их Преосвећени благосиља, узвраћајући на његову љубав радошћу и осмесима који су красили њихова лица и током свете Литургије. Анђеоско појање богослова дало је посебан сјај свечаном догађају, док је препун храм верника одговарао на светој Литургији потврђујући да је изградња храма у њиховом селу заиста била њихова истинска жеља и потреба коју је управо Епископ сремски препознао и благословио. Захвални на томе и данас је њихова Мајка Црква постала место дивног сабрања, где су усрдно узносили молитве Господу.

Након свете Литургије, Његово Преосвештенство је произнео надахнуту беседу а затим уручио грамате и захвалнице вернима који су дали допринос Цркви и светом храму. Јереј Горан Душанић, као домаћин духовног сабрања, потрудио се да све протекне на радост свих присутних, позивајући на трпезу љубави као наставак сабрања и заједничарења у дому Божјем.

На празника Светог пророка Илије, 2. августа 2021. године, света Литургија ће бити служена са почетком у 9 часова.

Извор: Епархија сремска

|Original Article