Stanić oduševio zemljake u Beču

stanic-odusevio-zemljake-u-becu

A: Kultura

Predstavu pratila puna sala

Kada se spoje kapitalno delo jedinog srpskog nobelovca Ive Andrića, neprevaziđena priča o prolaznosti i trajanju, i jedan od najboljih domaćih glumaca Tihomir Stanić, publika može samo da uživa u dodiru prave umetnosti, one koje tera na razmišljanje i preispitivanje.

Baš to se desilo u Beču gde Stanić izveo monodramu “Na Drini ćuprija”. U okviru niza jubilarnih predstava, udruženje A:Kultura organizovalo je gostovanje umetnika iz Beograda.

– Ovaj nastup je bio nešto posebno. Grandiozno delo našeg velikog pisca, u izvođenju prvaka našeg glumišta. Šta bismo još poželeli za divno umetničko veče? Publika je u velikom broju došla da pozdravi sjajnog glumca koji svojim umetničkim dometima uvek iznova zna da oduševi i iznenadi na najlepši način – kaže Milorad Samardžija predsednik udruženja A:Kultura.

Stanić i Samardžija

Kako je primetio, pažljivi slušaoci, gledaoci, i poznavaoci dela našeg nobelovca, ali i Stanićevog glumačkog opusa, uživali su u svakom deliću nastupa i kazivanja.

– Dočaravanje i oživljavanje prilika toga vremena je umetnost koja je svojstvena veoma malom broju glumaca. A Tihomir Stanić je u tome sa sigurnošću jedan od najboljih, ako ne i najbolji. Publika je imala posebnu priliku za nezaboravan umetnički doživljaj i glumca ispratila dugim i glasnim aplauzom. Više nego zasluženo – ocenjuje Samardžija.

UPEČATLjIVO: Tihomir Stanić na sceni

On je zahvalio svima koji su došli da pogledaju monodramu, kao i vrednim članovima i aktivistima A:Kulture, koji su dali sve od sebe da se posetioci i gosti dobro osećaju i da ponesu sobom ono najlepše – osmeh i pozdrav – vidimo se opet.

Detaljnije