SRBIN IZ SIDNEJA NA KOSOVU

Naš čitalac Miko Kolašinac iz Merilendsa u Sidneju javio nam se s potresnom pričom koju je zabeležio za vreme nedavnog boravka u Goraždevcu na Kosovu i Metohiji. On je pre polaska, ne zaboravljajući mesto svog porekla, ovde sakupio 6.750 dolara i predao ih tamo lokalnoj osnovnoj školi i crkvi Presvete Bogorodice.

Miko Kolašinac doneo je u Australiju fotografije i dokumentarni film koji očigledno pokazuju težak život ono malo preostalih na ovome tlu i njihovu svakodnevnu bitku za goli život.

Na jednoj od fotografija je, piše on, Mara Jovanović, koja sa petoro dece živi od mesečnog prihoda u vrednosti od 60 australijskih dolara.

Kao uspomenu, Kolašinac je poneo i zahvalnicu koju su zajedno potpisali sveštenik Saša Krstić i direktor osnovne škole Milivoje Zdravković. U njoj se, između ostalog, kaže da je vrednost donacije „utoliko veća što je prikupljena od naše braće iz Sidneja, a još je veća kao podrška u trenutku kada Amerika i deo Evrope pokušavaju da nam trajno otmu Kosovo i Metohiju iz sastava Republike Srbije“.

Kolašinac se posebno zahvaljuje svima koji su učestvovali u njegovoj akciji.