Skupstina konzularnog podrucja Pariz

Incijativni odbor za predstojece izbore za Skupštinu konzularnog podrucja Pariz i Savet dijaspore, održao je sastanak na kojem je odluceno da se u nedelju, 16. juna, sa pocetkom u 14 sati, u pariskom predgradu Montroj, na adresi 56, rue Emil Zola, održi osnivacka izborna skupština.
– Obaveštavamo javnost da ce raspored „odnosa snaga“ izmedu klubova, privrednika i gradana ostati isti, kao što je i na startu predloženo, odnosno da 50 odsto delegata bude iz redova klubova, a 50 odsto iz ostalih, odnosno iz redova gradana. Za sve informacije na tu temu obezbeden je tel. 01 42 49 23 16 i 06 19 52 86 43 (Rabrenovic) – porucuje Miloš Jankovic, clan Inicijativnog odbora.
Za vreme predstojece Skupštine, glasanje ce biti tajno, a za sve kandidate predložene za Skupštinu pariskog konzularnog podrucja poželjno je i potrebno da, bilo da su izabrani u klubovima ili okruženju, podnesu svoju biografiju, što bi se uzelo u obzir i pomoglo da se sastavi što kvalitetnija Skupština i kasnije Savet dijaspore.
– Posebno pozivamo našu omladinu da pristupe Skupštini i izborima, a tendencija Inicijativnog odbora je da se u Skupštinu dijaspore ukljuci što više mladih, jer i dalje važi deviza „Buducnost je na mladima“ – kaže Jankovic.