Saradnja Uprave i Privredne komore – Novi projekti za ulaganje dijaspore u Srbiji

Saradnja Uprave i Privredne komore – Novi projekti za ulaganje dijaspore u Srbiji

16. jul 2021.
Aktuelno, Matica, Vesti

5 Views

Direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon razgovarao je danas sa predsednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom o mogućnostima investiranja naše poslovne dijaspore u Srbiji.

Arno Gujon je istakao da je cilj da se kroz saradnju sa PKS, našim uspešnim ljudima u rasejanju ponude konkretni privredni projekti u kojima mogu da učestvuju.

„Razgovarali smo o mogućnostima ulaganja, o organizovanju poslovnih foruma za privrednike iz rasejanja na kojima bi bili predstavljeni konkretni investicioni projekti. Raduje me što postoji obostrana želja za dobrom saradnjom i što će biti ponovo pokrenut poslovni savet dijaspore u okviru Privredne komore Srbije“, rekao je Gujon

Predsednik PKS Marko Čadež je rekao da će Privredna komora Srbije obezbediti informacije preko svojih 16 regionalnih komora o konkretnim projektima na lokalu u koje je već sada moguće investirati, od sektora turizma, ulaganja u banjske centre i otvaranja etno-sela, do poljoprivrede i IT sektora.

„Cilj je da se nakon više decenija pokušaja, najzad omogući našim građanima iz dijaspore da tačno znaju koji su projekti aktuelni i gde mogu da investiraju svoj novac i pokrenu biznis u Srbiji“, rekao je Čadež.

Slične objaveGujon: Kreće kampanja po srpskoj dijaspori za zaštitu imovine Srba u FBiH

13. jul 2021.Selaković: Obeležimo zajedno Dans srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

10. jul 2021.Samit srpske omladine i studenata Balkana

10. jul 2021.

Check AlsoU Bratuncu služen parastos za 3.267 ubijenih Srba iz srednjeg Podrinja

Parastos za 3.267 ubijenih Srba iz srednjeg Podrinja u odbrambeno-otadzbinskom ratu, među kojima je i …

Original Article