Samo malo volje da svima bude bolje

Simpatizeri Partizana i Crvene zvezde iz Loznice odigrali su nedavno peti humanitarni derbi od koga je prihod namenjen socijalno ugroženim višečlanim porodicama, a organizovala ga je Humanitarna organizacija Srbi za Srbe.

U dresovima dva najpopularnija fudbalska kluba, ekipe su odigrale muški, a navijači su napravili lepu atmosferu na Gradskom stadionu Lagator.

Zvezda je uglavnom napadala, imala inicijativu, ali su igrači u crno-belim dresovima pojačani sa četiri igračice ženskog FK Drina iz susednog Zvornika u Republici Srpskoj. Organizatori kažu da je i ovog puta potvrđeno da navijači mogu uraditi nešto dobro i da je najvažniji karakter ove utakmice za koju je ulaznica koštala 200 dinara. Podsetili su da Srbi za Srbe već 14 godina pomažu najugroženijim višečlanim porodicama i da su s više od tri miliona evra pomogli više od 2.300 porodica. Ovog puta prihod je namenjen za izgradnju kuće samohrane Sunčice Dragićević iz Buđanovaca kod Rume koja u teškim uslovima gaji petoro dece.

Naredna humanitarna akcija Trojka iz bloka biće organizovana 9. avgusta na terenu lozničke OŠ „Kadinjača“, gde je prošle godine prikupljeno više od 870.000 dinara. Da susret navijača dva tabora može da bude prijateljski pokazali su Lozničani na gradskom stadionu gde je bilo najviše mladih i na terenu i u publici, a svako je na svoj način doprineo da akcija što više uspe.

Чланак Samo malo volje da svima bude bolje се појављује прво на Vesti online.

Original Article