romanticna-poezija-za-dame

Romantična poezija za dame

by Urednik

Lična arhiva

Dobrodošlica: Mirel Tomaš pozdravlja goste

Udruženje Bečke poete tradicionalno obeležava Međunardoni dan žena, a praznik je i ove godine obeležen tako što je priređeno veče romantične poezije, u kojoj su svi uživali.

Učesnici i izvođači programa bili su Stana Rakić Dokić, Marjan Denkov, Mijo Ćukurin, Slađana Trivunić, Novica Pantelić, Nikolin Ikonar, Katarina Marković, Valentina Votipka Tot i Jadranka Stanojević i Mirel Tomaš, predsednica Bečkih poeta, pod čijom je “palicom” i organizovana manifestacija.

Puni i stolovi: Uz stihove i zakuska

U klubu ne kriju radost i oduševljenje velikim odzivom prijatelja i poštovalaca njihovog rada, koji, kako kaže Mirel Tomaš, prate svaku njihovu aktivnost.

– Mi ne ostajemo uzvišeni, već smo dobri domaćini i priređujemo iz beskrajne zahvalnosti pune stolove sa zakuskom i pićem, uz besplatan ulaz za sve. Program bojimo romantičnom poezijom, za svaku posebnu priliku, u želji da nam uvek ostane vremena za pesmu i igru i zabavu”, priča Tomaš.

Sjajna atmosfera: Nikolin Ikonar i Radojka Čabarkapa najveseliji

Na samom početku, Mijo Ćukurin je pročitao esej o tome kako i zašto još treba obeležavati 8. mart, kao dan ravnopravnosti, koji je do danas samo delimično ispunjen.

Zato nikada ne treba odustati od jednakih prava za sva ljudska bića, poručio je on.

Članovi udruženja su potom čitali svoje stihove, izvodili skečeve, a veče obeleženo smehom i dobrom atmosferom,je podsetilo da 8. mart nije samo dan kada se damama kupuje cveće ili daruju pokloni već je taj jedan dan podsetnik da svih 365 dana žene zaslužuju poštovanje.

Detaljnije

Related Posts