Poklon i za Milana

poklon-i-za-milana

Lična arhiva

Iznenađenje: Milan Savanović (drugi sleva) sa članovima kluba

U Srpskom kulturnom klubu “Sveti Sava” iz Altštetena u istočnoj Švajcarskoj nedavno je priređeno dvostruko slavlje. Obeležen je 8. mart i proslavljen 60. rođendan Milana Savanovića, dugogodišnje člana ovog udruženja. Uz muziku uživo klupske prostorije su bile prepune, a svaka dama je dobila ružu na poklon. Milanov rođendan bio je razlog više za slavlje i lepo veselje, a uprava kluba je slavljeniku uručila prigodan poklon.

– Veoma sam srećan i zahvalan upravi kluba koja me je iznenadila divnim poklonom, hvala im od srca – izjavio je Milan Savanović.

Stari prijatelji: Ljubiša Mirić i Miško Korać

Bivši predsednik ovog kluba Ljubiša Mirić kaže da poklon nije ništa veliko već samo prigodan znak pažnje Milanu koji je godinama aktivan u klubu iz Altštetena.

– Kao i svake godine, organizujemo zabavu za naše dame i njima smo kupili prikladane poklone – kaže Mirić, koji je rodom iz Prizrena.

Neizbežno veselje u kolu

Proslavi je prisustvovao i rado viđeni gost Miško Korać, bivši predsednik SKK “Nikola Tesla” iz Ustera.

– Veoma sam zahvalan na prijatnom gostoprimstvu i lepom druženju. Ovde sam se sreo sa prijateljima iz starih lepih vremena i podsetili smo se, kako smo nekada radili u klubovima. Tada je bilo mnogo više naših udruženja širom Švajcarske nego danas – kaže Korać.

Detaljnije