Rokenrol stiže Nebeskim Ulicama

Novi balkanski rokenrol bend prošle subote je na sebe skrenuo pažnju pojavivši se u Merikvilu i izvodeći muziku grupa sa Balkana. Mnogi poklonici ove vrste muzike već su počeli da gube nadu da će ikada biti u prilici da uživo slušaju rok, a sada su s veseljem došli da uživaju u živoj svirci i da pruže podršku mladom bendu pod imenom – Nebeske Ulice.

Mesto na kojem je održana svirka – Sydney Factory Theatre, Victoria Road, odabrao je menadžer grupe DJ Rikki Varga i ono u potpunosti zadovoljava potrebe i muzičara i publike koja prati ovakva događanja. Varga je inače osnivač organizacije „We Will Rock YU“ koja postoji od 2015. i jedina u Sidneju neguje domaću rok i pop muziku iz zlatnog doba sedamdesetih i osamdesetih. Muziku uz koju su odrastali mnogi od nas. U protekle četiri godine rađena su okupljanja u Sydney Factory Theatre, gde su DJ Rikki Varga i ostali puštali muziku sa ploča, diskova…

Inače, aktivnosti „We Will Rock YU“ možete da pratite i na njihovoj zvaničnoj Fejsbuk strani https://m.facebook.com/WeWillRockYUSydney/?_rdr

Pored Varge, koji se brine o nastupima grupe, ali i koji svira bubnjeve, u ovom sastavu su još braća Nemanja i Stefan Cupać, koji sviraju gitaru i klavijature, Dejan Husaković na bas gitari, dok je vokalni solista Mihajlo Novković kojem je na nastupu u Merikvilu pomagala i njegova sestra Božana kao prateći vokal.

Razgovarajući sa Mihajlom Novkovićem, koji pored roka peva i drugu vrstu muzike, „Vesti“ su saznale da je ideja za stvaranje benda Nebeske Ulice rođena tokom njegovog druženja sa Nemanjom i Rikijem.

Momci su konstatovali da su se mnogi uželeli pravog rokenrola sa svih bivših jugoslovenskih prostora.

– Iako sam rođen u Australiji, meni je draga muzika sa tih prostora. Volim i da slušam i da pevam te pesme. Čuo sam da se tamo nekada lepo živelo i družilo, a ja bih voleo da muzika i lepa pesma i ovde oživi druženja ljudi koji u njima uživaju – priča nam Mihajlo Novković.

Kaže da je odrastajući, uz roditelje slušao pesme s naših prostora, ali da se potom upoznao i sa ovdašnjom muzikom.

– Sad sam počeo i da pevam te naše stare pesme i primećujem da među mladima ima dosta nas koji zaista vole sve što je došlo i što dolazi iz naših krajeva. Nadam se da će Nebeske Ulice imati sve više i više publike – kaže pevač ovog mladog benda.

Podrška i iz Melburna: Radio i TV voditelj Stefan Popović sa bubnjarom Vargom

Gost iz Amerike

Mihajlo Novković nam je rekao i da su Nebeske Ulice prilikom prvog pojavljivanja pred sidnejskom publikom imale specijalnog gosta iz Amerike.
Reč je o Dušanu Zariću, koji je nekada u Beogradu imao svoj bend pod imenom Karizma.

Beše nekad West Fest

Poslednje okupljanje naših rokera na Petom kontinentu održano je još pre pet godina u klubu Nox u Liverpulu.

Tada se i prekinula šestogodišnja manifestacija West Fest koja je okupljala rokere iz gotovo svih australijskih gradova, koji su dolazili sa područja bivše Jugoslavije.

Чланак Rokenrol stiže Nebeskim Ulicama се појављује прво на Vesti online.

Original Article