Punom parom posle pauze

Klubovi naših gradana u Becu imali su prošlog vikenda, posle letnje pauze, više zapaženih nastupa i aktivnosti.
Tako je Jugoslovenski klub „Jedinstvo“ sa svojom folklornom, muzickom sekcijom i omladinskim horom pošao u pohode pobratimskom klubu „Vidovdan“ u Lincu.
Tom prilokom zajedno sa domacinom položili su venac u obližnjem logoru Mauthauzen u znak secanja na žrtve Drugog svetskog rata. Isto vece održana je zajednicka priredba sa bogatim kulturno-umetnickim programom.
Folklorna sekcija kluba „Branko Radicevic“ je na beckom Prateru ucestvovala u paradi kultura na otvaranju petog Internacionalnog festivla kulture „Halmasch““.
Po recima umetnickog rukovodioca kluba Borislava Kapetanovica ove jeseni ocekuje ih više ovakvih nastupa i pripreme za smotru u Lincu i gostovanje u Švajcarskoj. U toku je osnivanje pionirske folklorne grupe, pa se mole zainteresovani mališani da se prijave na tel. 0664 450 30 85 ili da dodu u prostorije udruženja, Wielandgasse 2-4, 1100 Wien..
U SKSK „Nikola Tesla“ za mlade clanove svakog petka radi disko klub, a za nešto starije subotom je druženje uz muziku njihove mladosti i nastupe vrsnih muzicara i interpretatora pravih izvornih narodnih pesama. Narednog vikenda održace se i tradicionalno takmicenje u pripremanju pita, kolaca i torti.