Prva folklorijada u Austriji

Zajednica jugoslovenskih i srpskih klubova u Becu organizuje u subotu Prvu folklorijadu naših klubova u Austriji.
– Radi se o predstavljanju naših folklora iz citave Austrije, a ne o takmicenju – ukazao je referent za kulturu Zajednice Boro Kapetanovic.
Folklorijada ce se održati u pozorištu becke internacionalne škole (VIS) (22. becki okrug, Strasse der Menschenrechte 1) sa pocetkom u 16 casova.
– Do sada se za ucešce prijavilo osam decjih i isto toliko omladinskih folklornih sastava. Samo ce folklori iz Salcburga i Donje Austrije iz tehnickih razloga izostati – kazao je Kapetanovic.
Gosti Prve folklorijade bice iz domovine KUD “Arandel Matic”, kao i rumunska folklorna grupa “Vorbano Astra”, i ruski folklorni sastav iz Beca “Ruski suveniri”.
Održavanje folklorijade u Austriji pokrenula je becka Zajednica sa ciljem pružanja mogucnosti našoj omladini da se druži, još više negujuci svoju tradiciju, kulturu i jezik.
Do sada je na nivou Austrije postojala jedna zajednicka manifestacija, a to je Smotra kulturno-umetnickog stvaralaštva, koja, medutim, ima takmicarski karakter, a i prenatrpana je mnogim drugim sadržajem.
Svi ucesnici Prve folklorijade, kako je najavljeno, dobice plaketu i zahvalnicu, a nakon nastupa planirano je druženje ucesnika i gostiju.
Inace planirano je da ova manifestacija postane tradicionalna.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.