Predstava „Ima jedna zemlja“ u Ofenbahu

Frankfurtsko Udruženje pisaca „Sedmica“, književna zajednica Udruženja književnika Srbije, poziva sve ljubitelje kvalitetne glume na pozorišnu predstavu „Ima jedna zemlja“, u subotu 14. oktobra od 18 sati u prostorijama Srpskog kulturnog centra „Ofenbah“, Strahlenbergerstraße 127,  u istoimenom gradu nemačke pokrajine Hesen.

Najavljena kao „predstava koja će vas podsetiti da se smejete“, „Ima jedna zemlja“ je monodrama zasnovana na knjizi „Pisma iz Srbije“ beogradskog pisca, satiričara i aforističara Bojana Ljubenovića. Režiju ovog komada potpisuje Jovica Jašin, glumac zrenjaninskog Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, koji ujedno igra u predstavi.

U nastavku programa održaće se književno veče spisatelja Bojana Ljubenovića i Dragice Šreder iz Hildena, ali i Slavice Mastikose iz Beograda čijih će romana „Tri hleba nasušna“ i „Tri hleba nasušna na polici vremena“ biti promovisana reizdanja sutradan u Frankfurtu, nakon jutarnje liturgije u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg na Gausu, Sondershausenstraße 51.