POŠILJKA IZ LANDAUA AMBULANTI MILOSRđA SVETI LUKA U BEOGRADU

Redovna donatorka, 70-godišnja penzionerka Živka Kegl iz Landaua, rodom iz Beograda, koja pomaže štićenike Humanitarnog mosta još od samog početka, svoje obećanje da će poslati lekove za hronične bolesnike, ispunila je. Tako je posredstvom Redakcije „Vesti“ stigao poveći paket, u koji je ova dobra žena, zajedno sa svojim prijateljicama Ritom NJickert i Kristinom Engel, spakovala ne samo lekove nego i aparate za kontrolu šećera u krvi, inhalatore i druga pomagala za dijabetičare i astmatičare.

Ovu pomoć namenila je Ambulanti milosrđa „Sveti Luka“ u Beogradu, prvoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji u kojoj se uz besplatan pregled dobijaju i besplatni lekovi.

Paket dobrotvorki iz Ladaua uručen je rukovodiocu i jednom od osnivača Ambulante milosrđa dr Predagu Govedaroviću i njegovom najbližem saradniku Branku Pupovcu.

– Sve što su nam ove dobrotvorke poslale veoma nam znači. Ima mnogo ljudi kojima je to potrebno, pogotovu sada u prvim jesenjim danima, koji najteže pada hroničnim bolesnicima. Bili bi smo najsrećniji kada bi smo svakom našem pacijentu obolelom od dijabetesa ili astme mogli da obezbedimo sve što im je potrebno, ali to je, nažalost, nemoguće. Zato je veoma važno da naši lekari volonteri mogu u ambulanti da im iskontrolišu nivo šećera u krvi i odmah daju odgovarajuću dozu insulina, provere kapacitet pluća i inhaliranjem zaustave napad kod astmatičara – rekao je dr Govedarović zahvalivši se Živki Kegl na novoj donaciji, kao i plemenitim Nemicama, njenim prijateljicama.