Poseta GK Stojiljković kompaniji „Samer & Co. Shipping“

21.03.2019.godine

U četvrtak, 21.marta, GK I.Stojiljković posetila je kompaniju „Samer & Co. Shipping“ koja se bavi međunarodnom špedicijom, agenti su „Lloydꞌs of London“, brokeri i operateri lučkih terminala i obavljaju najveći deo svih vidova transporta (vodnog, vazdušnog i drumskog), sa dva predstavništva i u Srbiji (Beograd i Novi Sad).

Takođe, nosioci su najvećeg obima dosadašnjeg, ali i planiranog budućeg razvoja „Luke-Trst“ koja će, nakon potpisanog sporazuma o saradnji sa Kinom, biti centar Evropskog transporta "Pojas i put“.

Sa željom da se povrati značaj Srbije u ovoj budućoj prekookeanskoj ekonomskoj saradnji, GK Stojiljković se sastala sa vlasnikom kompanije, Enriko Samerom (Enrico Samer).

Nakon razgovora o potencijalima koje poseduje R.Srbija, zaključeno je da je prvi korak jačanje vazdušnih i železničkih saobraćajnih veza Srbije i Italije, zbog čega je za sledeću sedmicu dogovoren zajednički sastanak sa direktorom „Aerodroma Trst“ kako bi se razmotrila mogućnost uvođenja direktne turističke i kargo linije Trst- Beograd, a kasnije i brze pruge na istoj relaciji.

Original Article