POMOć I STARIMA I MLADIMA

Tri paketa humanitarne pomoći stići će uskoro izbeglicama u Krnjači, kampu sa najdužim stažom u Srbiji i s najviše isplakanih suza, jer je kroz njega za proteklih 16 godina prošlo nekoliko hiljada izbeglica. Darodavac je 88-godišnji đorđe čordašević iz Toronta čije ime sa zahvalnošću izgovaraju sadašnji stanovnici ovog izbegličkog naselja nadomak Beograda, ali i oni koji su imali sreću da negde na drugom mestu započnu novo poglavlje u svom životu. Nažalost, u sobe iz kojih su izlazili, ulazili su njihovi obeskućeni sunarodnici, samo iz nekog drugog kraja nekada nam zajedničke domovine.
Bez obzira odakle dolazili, isto breme tuge, beznađa i sirotinje su donosili, a đorđe čordašević pomagao je da ga lakše nose na svojim leđima i u svojim srcima. Zahvaljujući njemu i predstojeću zimu stanovnici kampa u Krnjači dočekaće spremni.
U paketima koji im stižu iz Toronta je 45 pari obuće raznih veličina i modela, kako piše u svom pismu – prethodnici pošiljke, naš verni čitalaca i redovni učesnik u akcijama Humanitarnog mosta. Tu je dvadesetak muških košulja i nešto manje sportskih majica koje će se sigurno dopasti mladićima, ali i devojkama.
Ni ovog puta đorđe čordašević nije zaboravio decu, među kojima je najviše one koja su u drvene barake doneta iz nekog od beogradskih porodilišta. čokolade, keksa i bombona biće dovoljno da bar jedan ceo dan protekne sa više slasti nego čemera kojim je obeleženo njihovo detinjstvo.