Pesma i šala kao nekad

Članovi Srpskog kulturnog društva Dibendorf ovih dana su se okupili i sa svojim prijateljima udružili na ručku u prirodi u obližnje Gerenu.

Posle pauze od godinu dana zbog epidemiološke situacije i borbe sa korona virusom ovo tradicionalno okupljanje i druženje je svima prijalo i vratilo sve u neki normalni život koji smo imali pre pandemije.

Ni kiša nije mogla da pokvari dobro raspoloženje.

Svi su bili srećni i izuzetno veseli i raspoloženi, jer su konačno ponovo mogli da se okupe i druže bez nekog ograničenja i prevelikih mera zaštite.

Ljiljana Hager, Brankica Bašić, Marina Babović i Namka Matić

Miroljub Maksimović, predsednik SKD-a za “Vesti” kaže da je veoma srećan što ponovo imaju priliku da se okupe u malo većem broju posle duge pauze u druženjima zbog korone.

– Srećni smo da su mere ograničenja ukinute 28. juna, pa smo se odmah organizovali da nam ovaj dan koji je tradicionalan bude lep kao i godinama ranije. Vidite, svi su nasmejani, puno je šale, dišemo konačno punim plućima.

Uz dobro pripremljeno pečenje, salate i deserte uživalo se do kasno u noć u priči, a bilo je naravno i pesme i igre.

Uživalo se i u dobrom zalogaju

Glavni kuvar-majstori bili su predsednik Maksimović, blagajnik Andrija Babović i Mirko Bašić koji je član SKD od osnivanja kluba.

Za salate i desert bile su kao i uvek zadužene članice SKD-a.

– Dolazim svake godine od kako smo krenuli sa ovakvim okupljanjima u prirodi. Veoma nam je lepo, a naročito sada kada smo skoro godinu i po dana bili zatvoreni i nismo mogli da se družimo na ovaj način. Narednih dana će neki od nas na godišnji odmor, neki su već otputovali, ali se već unapred radujem nekom novom našem okupljanju – rekla je za “Vesti” Marina Babović, dugogodišnja članica SKD.

Glavni kuvari: Mirko Bašić, Andrija Babović i Miroljub Maksimović

Nova sezona krajem avgusta

Kao i na druženje u prirodi dugo se čekalo i na mogućnost odlaska na godišnji odmor kao nekad.

– Srpsko kulturno društvo svim članovima i prijateljima želi prijatan i lep odmor gde god da su, a druženje ćemo nastaviti krajem avgusta, kada kreće nova sezona rada SKD – poručuje predsednik Maksimović.

Чланак Pesma i šala kao nekad се појављује прво на Vesti online.

Original Article