OTAC BOLESNE BRAćE IZ LESKOVCA PREUZEO DONACIJE I ODVEO SINOVE NA PREGLED U ćUPRIJU

Samo dan pred zakazanu kontrolu kod ruskih specijalista u ćupriji braći Mićović iz Leskovca, obolelih od hereditarne spastične paraplegije, beogradsko Dopisništvo „Vesti“ posetio je njihov otac Miodrag Mićović kako bi preuzeo donacije stigle na našu adresu nakon što je prikupljno 4.400 evra i akcija Humanitarnog mosta završena.
Neposredno pred Miodragovu posetu, za Nikolu i Milana stigao je novi novčani prilog u vrednosti od 100 australijskih dolara, koje su poslali bračni par Rodoljub i Radojka Maksimović iz Liverpula. Zahvalivši se svim srcem ovim dobrotvorima, ali i svima koji su njegovim sinovima obezbedili novčana sredstva za operacije, Miodrag je krenuo put Leskovca kako bi već sutradan odveo svoje sinove u ćupriju.
Tako su osmogodišnji Nikola i šestogodišnji Milan 29. septembra otputovali bezbrižno na zakazanu kontrolu. Pregled je obavljen i specijalisti su, zadovoljni rezultatom, procenili da će braći Mićovićima novi hirurški zahvat biti potreban tek u junu sledeće godine,pod uslovom da u međuvremenu ne dođe do neželjenih komplikacija.

Uručeni novčani prilozi

Reporteri „Vesti“ uručili su Miodragu Mićoviću pristigle donacije nakon završetka akcije sledećih dobrotvora: Rade Talo iz Australije, koja je sa familijom i prijateljima poslala 200 dolara, Zorana iz Melburna koji je poslao 100 dolara, Suzane i Milana Dedića iz nemačkog grada Jetingen-Šepaha dar od 100 evra, anonimnog donatora iz Karltona u Novom Južnom Velsu od koga je stiglo 300 australijskih dolara, kao i novopristigli dar od 100 dolara Rodoljuba i Radojke Maksimović iz Liverpula.

– Pre svega, želim još jednom da se zahvalim svim ljudima dobrog srca koji su nam pomogli da obezbedimo 4.400 evra koliko koštaju operacije za moje dečake, ali i znatno više od toga. Ostaću njihov večiti dužnik. Isto tako moram da podelim svoju radost sa dobrotvorima, jer su na pregledu lekari konstatovali da od poslednje operacije nije došlo do pogoršanja, odnosno da bolest nije uznapredovala. Tetive se nisu zgrčile. Zato su nam preporučili da operaciju obavimo kada dečaci porastu još nekoliko centimetara. To me je veoma obradovalo, jer je to znak da su hirurški zahvati na koje sam ih ranije vodio dali odlične rezultate. Iako se jun čini daleko, nama će to brzo proći i ja ću s nestrpljenjem čekati taj mesec, jer će moji sinovi imati siguran i stabilan hod. Sav prikupljeni novac do tada će stajati u banci i čekati datum operacije. Ne bih dozvolio sebi da potrošim nijedan cent na nešto drugo osim ono zašto je namenjeno – rekao je otac Miodrag Mićović, po zanimanju inženjer, koji radi kao profesor i svojom skromnom platom sam nikako nikako ne može svojoj deci da obezbedi ove hirurške zahvate, tim pre što supruga nema stalno zaposlenje i što žive kao podstanari.