Osvestani krstovi hrama u Misisagi

Na novoizgradenoj crkvi Sabora svih srpskih svetitelja u Misisagi u nedelju su osveštani i na kupole postavljeni krstovi.
U prisustvu kuma Radoša Milosavljevica, koji je poklonio veliki krst, vernika i predstavnika Crkveno-školske opštine „Sveti Sava“, krstove su osveštali sveštenici Mirko Skrobonja iz Oukvila, Prvoslav Puric iz Misisage i Dejan Obradovic iz Nijagara Falsa.
Otac Mirko Skrobonja pozdravio je prisutne recima:
– Imamo mnogo razloga da se danas radujemo. Osvetismo krstove na ovom božijem hramu, i sve se više približavamo danu kada ce ova bogomolja biti u potpunosti završena. Bice to, nadam se, šator pod kojim cemo se okupljati i podsecati da se u ovom vremenu stradanja vratimo Bogu svome, veri svojoj, svom imenu Srbina, da se svojim ponosimo, a da tude ne vredamo. Vascelom srpskom rodu želim radost, mir, zdravlje i srecu, da bi naše sutra bilo lepše nego naše danas.

Od nerdajuceg celika

Veliki krst na glavnoj kupoli težak je oko 100 kilograma i visok cetiri metra. Oba krsta su napravljena od nerdajuceg belog celika.
Kum malog krsta je Janko Živanovic, koji nije mogao da prisustvuje osveštanju.
Krstove je uradila i na kupole besplatno postavila kompanija „Art metal“, ciji je vlasnik Željko Colakovic.

Cetvorodnevna svecanost povodom velikog osveštanja hrama Sabora svih srpskih svetitelja održace se, kako smo obavešteni u Crkveno- školskoj opštini „Sveti Sava“, od 13. do 16. juna. Pocasni gosti na ovom znacajnom dogadaju za Srbe iz južnog Ontarija i citave Kanade bice NJegova svetost patrijarh Pavle i princ Aleksandar Karadordevic.

Organizacioni odbor užurbano obavlja mnoge poslove koji se moraju završiti kako bi polovinom juna sve bilo spremno za veliki dogadaj na kome se ocekuju hiljade i hiljade Srba, prvenstveno iz Toronta i okoline, južnog Ontarija, ali i iz citave Kanade, takode i iz Amerike.
Ovih dana, a tako ce biti do pocetka juna, ubrzano se završavaju predvideni radovi u i oko crkve. Malterisanje zidova, po recima Zorana Curcina, predsednika Crkveno-školske opštine, bice završeno do Vaskrsa, 5. maja. U toku je izgradnja trotoara oko crkve, uredivanja zelenih površina i izgradnja novih 56 parkirališnim mesta. Bice završena i glavna i sporedna vrata na crkvi, iznad kojih ce se postaviti ikone svih srpskih svetitelja, sa imenima darodavaca tih ikona.

Neizvesno je jedino još kada ce stici ugovoreni granit iz Arandelovca, za poplocavanje poda u hramu.