Osnovana folklorna sekcija u klubu Nikola Tesla

Klub „Nikola Tesla“ iz Beca proteklog vikenda osnovao je folklornu sekciju i nastavio sa skolom cirilice.
Nakon pauze zbog preseljavanja u nove prostorije (15. becki okrug, Goldschlagstrasse 67) jako popularna skola cirilice pri klubu „Nikola Tesla“ ponovo je pocela sa radom.Prvi cas u ovoj godini nastavnica Milica Beganovic odrzala je u subotu posle podne. Roditelji i deca sa upravom kluba dogovorili su se da ce skola cirilice, koja treba da preraste i u knjizevnu radionicu, odrzavati casove svake srede od 19 do 20 casova i subotom od 18 do 19 casova.
Takode, uprava kluba ostvarila je svoj veliki cilj, to jest ozivljavanje folklorne sekcije. Mladi igraci folklora radice svake srede od 18 do 19 casova i subote od 16 do 18 casova sa strucnim koreografom Darkom Filipovicem, koji je inace sirom Srbije svojim koreografijama osvajao niz nagrada.
On ce, kako je najavio predsednik kluba Dusan Petrovic, raditi sa omladinom u tesnoj saradnji i stalnom kontaktu sa roditeljima dece.
Koreograf, kao i uprava kluba, isticu da je kontakt sa roditeljima veoma bitan, pre svega kako bi se sprecilo da dete zbog otkrica ljubavi prema folkloru ne „padne“ u skoli, odnosno zbog druzenja sa novim prijateljima ne zapostavi skolske obaveze.
Petrovic je istakao da cilj osnivanja folklorne sekcije nije da se odmah napravi jedan kvalitetan folklor, vec da se kroz rad dode do zeljenog kvaliteta.
Ovog vikenda uprava kluba za svoje clanove organizuje nova dogadanja.Tako ce najpre u subotu 17. marta, nakon skole cirilice biti odrzano tradicionalno takmicenje u mesenju kolaca.
Remek-dela vrednih domacica bice ocenjivana od 20 casova, a za najbolje kuvarice „Nikola Tesla“ obezbedio je vredne nagrade.
U nedelju, sa pocetkom u 18 casova uprava kluba u svoje prostorije dovodi medunarodnog madionicara Danijela.
Istog dana, u 16 casova, pocinje sa radom ćrobik sekcija.