Klub Jedinstvo iz Vergla dobio novu upravu

Klub jugoslovenskih i srpskih radnika „Jedinstvo“ iz Vergla dobio je novu upravu.Svecanoj godisnjoj skupstini, kojom je predsedavao sekretar kluba Mladen Vujnovic, prisustvovali su generalni konzul SRJ u Salcburgu Nikola Radovac, predsednik Zajednice jugoslovenskih i srpskih klubova u Tirolu Jovica Markovic, njegov zamenik Sinisa Rakic, blagajnik Miroslav Vinulovic, i referent za sport Dragisa Mladenovic.
Stara uprava podnela je izvestaj o radu u minulom periodu. Ocenjeno je da je klub ostvario dobre rezultate, zbog cega je poverenje u naknadnom glasanju ponovo ukazano dosadasnjem predsednistvu, tako da ce klub i dalje voditi predsednik Bogomir Ivanovic, potpredsednik Goran Scerina, sekretar Mladen Vujnovic.
Za zamenika sekretara izabran je Ramiz Vidmozer, za blagajnika Zivojin Kostic, zamenika blagajnika Dragisa Vidojevic, referenta za sport Dalibor Lapatanovic, za njegovog zamenika Danijel Prokic, na mesto referenta za kulturu Zorica Ivanovic, a njen zamenik je Anita Vidmozer.
Takode, u novu upravu primljeni su Dragana Milojevic, Zoran Scepina i Bogdan Vukovic. Finansijska kontrola poverena je Goranu Milutinovicu, Sladanu Jovanovicu i LJubisi Vukajlovicu.
Posle izbora novog rukovodstva generalni konzul Radovac upoznao je prisutne sa aktuelnom situacijom u domovini, nakon cega je odgovarao na mnogobrojna pitanja.
Klub „Jedinstvo“ iz Vergla ovih dana trebda da dobije jos jednu prostoriju koja ce sluziti za potrebe folklorne sekcije, kao i odvijanje drugih aktivnosti za mlade.