Одржано донаторско Гала вече фондације „Студеница“ у Београду

Одржано-донаторско-Гала-вече-фондације-“Студеница”-у-Београду

петак, 24.11.2023,  14:35 -> 14:54

Извор: Танјуг

Одржано донаторско Гала вече фондације „Студеница“ у Београду

Донаторско гала вече и аукција поводом обележавања 30. година фондације “Студеница“ одржано је синоћ у свечаној сали Аероклуба у Београду.

Целокупан приход остварен продајом улазница и аукцијом намењен је стипендијском фонду за српске студенте са КиМ, Републике Српске и централне Србије.

Како је наведено из фондације, циљ аукције био је да се обезбеде стипендије за најбоље српске студенте путем добротворне вечере и занимљивог уметничког садржаја.

У оквиру програма наступила је џез певачица Лена Ковачевић са својим бендом, глумац Тихомир Станић рецитовао је поему “Ламент над Београдом“ Милоша Црњанског, виолинисткиње Ксенија и Тијана Милошевић су испред Београдске филхармоније извеле кратке одломке из концерата Вивалдија и Шостаковича, а своју поезију рецитовао је и песник Матија Бећковић.

Саветница „Студенице“ Вука Јеремић истакла је да фондација настоји да “настави визију оснивача и доживотног председника фондације Мирослава Мајкла Ђорђевића“, и додала да у томе највише успевају пре свега захваљујући дародавцима и пријатељима који “пружају огромну подршку науци и уметности“.

Она је навела да је за 30 година постојања “Студеница’ стипендирала преко 2.000 младих у Србији, како би се уписали на универзитете у САД попут Принстона, Јејла и Харварда.

Након вечере у Аероклубу, отворена је и аукција на којој је било могуће купити радове значајних сликара, реквизите врхунских спортиста, потписане књиге значајних аутора.

Detaljnije