Najvredniji pisci dobili priznanja

Udruženje Bečke poete svečano je dodelilo priznanja članovima koji su se najviše istakli svojim doprinosom.

Priznanja su uručena Žani Popović, Katarini Stević Titović, Veliboru Antanasijeviću, Danici Pohahontas, Luki Tadijanoviću, Zorici Mitić, Zorici Isailović, Malini Marini Janković, Katarini Marković, Jani Jevtić, Jelenku Maliniću, Miguli Martinoviću, Draginji Mladenović i Radojki Coudek.

– Sezona je završena nizom aktivnosti, koje su bile izvodljive jedino kada u njima svi učestvuju i daju zajednički doprinos, bez čega se nijedan rad ne može zamisliti, a posebno ne volonterski kao što je naš – istakla je Mirel Tomas, predsednica Bečkih poeta.

Ona poručuje da Bečke poete nisu tu samo radi zabave.

– Mi smo primer mnogima da se u Beču može raditi i na ovakom nivou. Naravno da smo ponosni na folklore klubova „Stevan Mokranjac“, Bambi, Jedinstvo i svih koji našu kulturu šire. I Austrija mora biti ponosna na tu kulturu koju negujemo i širimo jer je ona stigla u ovu zemlju i odavno je njen sastavni deo.

Time, kako ističe, Mirel Tomas ne radi se samo nešto „naše“ već je deo zajedničke evropske kulture koja treba da se neguje i posle onih koji su danas aktivni.

Posle uručenja zahvalnica vrednim članovima, održano je, kako to tradicija nalaže, pesničko veče, a članovi čitali svoje pesme.

Na kraju večeri Migula Martinović izveo je monologe Ljube Moljca, čime je označen početak letnje pauze.

„Nostalgija“ na jesen

Nedavno je iz štampe izašla prva knjiga Bečkih poeta pod naslovom „Nostalgija“, iz koje se može videti kako je sve počelo, a posebno, kako naglašavaju autori, „ko smo to mi“. Knjiga će, kako je najavljeno, biti promovisana na jesen u Beču.

Чланак Najvredniji pisci dobili priznanja се појављује прво на Vesti online.

Original Article