Mis protiv siromastva

Beograd, 10. april, 2002.

Postovani,

Pocinje sa radom Pilot skola za besplatnu kompjutersku edukaciju dece i mladih ostecenog sluha i tim povodom zelimo da Vas pozovemo da prisustvujete konferenciji za novinare

U CETVRTAK, 11. APILA U 12h

U PRIVREMENIM PROSTORIJAMA SKOLE U TC NA TRGU REPUBLIKE («STAKLENAC») NA PRVOM SPRATU (prostorije preduzeca SPORT).

Za sve dodatne informacije mozete se obratiti Marku Stojanovicu na telefon 063/85-82-042 ili e-mail-om: mouse@beotel.yu

PRESS RELEASE :

POBEDI KOMPJUTER ZA 7 DANA

Beograd, 10. april 2002. – Zahvaljujuci Marku Stojanovicu i Zarku Radosavljevicu, pocinje sa radom pilot centar za BESPLATNU kompjutersku obuku mladih osoba ostecenog sluha i drugih zdravstveno i socijalno ugrozenih pod nazivom “MarkoS CYBER MOUSE“, a u okviru Asocijacije umetnosti i medija-Pomoc za mlade i zdravlje.

Rec je o pilot projektu socio-ekonomske reintegracije dece ostecenog sluha i drugih zdravstveno i socijalno ugrozenih grupa kroz kompjutersku edukaciju pod nazivomMIS PROTIV SIROMASTVA.

Posebna originalna metoda gospodina Zarka Radosavljevica omogucava polaznicima bez ikakvog predznanja iz oblasti kompjutera i engleskog jezika da «savladaju kompjuter» za SAMO 7 (SEDAM) DANA.

Ovaj metoda je pokazao vrhunske rezultate u nekoliko skola NL Pro Group, a sada ce se prvi put koristiti i u radu sa osobama ostecenog sluha sa zeljom da oni sto pre savladaju vestine i znanja rada na kompjuterima kako bi mogli da otvore sebi jedan potpuno novi (sajber) svet komunikacije, mogucnosti za dalje ucenje, napredovanje i usavrsavanje, ali i mogucnosti za zaposlenje, kako bi prestali da budu «socijalni slucajevi na teretu drzavi» vec «poreski obveznici».

NAUCI I POMOZI
Sam centar ce funkcionisati na principima samofinansiranja, odnosno svi besplatni programi centra ce se finansirati iz komercijalnih programa koji bi sacinjavali manji, ali dovoljan deo aktivnosti centra i bili bi namenjeni opstoj populaciji.

15% POPUST UMETNICIMA

Nosilac Projekta je nevladina organizacijaASOCIJACIJA UMETNOSTI I MEDIJA ” POMOC ZA MLADE I ZDRAVLJE ciji ciljevi su: Zdravstvena prevencija; Socijalna reintegracija i Evolucija umetnosti i medija.

Shodno ovom poslednjem paralelno pokrecemo veliku akciju kompjuterskog opismenjavanja kolega umetnika i ljudi sa medija ” SVAKI UMETNIK, PROFESIONALAC ILI AMATER, UCENIK ILI STUDENT UMETNICKE SKOLE ILI FAKULTETA I SVAKI NOVINAR, VODITELJ ILI TEHNICAR SA MEDIJA IMAJU 15% POPUSTA I MOGUCNOST PLACANJA KURSA U VISE RATA.

Autor projekta i predsednik Asocijacije umetnosti i medija je Marko Stojanovic (063/85-82-042), nas poznati glumac i pantomimicar cija prva ljubav su bili i ostali kompjuteri i koje vrlo aktivno koristi i u svom umetnickom radu i komunikaciji sa kolegama iz celog sveta. Pionirsko uvodjenje kompjutera u pozoriste se desilo sa radjanjem Interneta kod nas kada je pantomimska predstava «Cekajuci nebo» u produkciji Marka Stojanovica postala prva YU predstava sa prezentacijom na Internetu.

Paralelno se produbljivalo i razumevanje problematike mladih osoba sa ostecenjem sluha kroz volenterski rad u skoli «Stefan Decanski» gde je Marko Stojanovic drzao besplatne casove pantomime na sopstvenu inicijativu.

Srdacno,

Dara Gravara
PR Projekta
(kontakt: 063/8582042)