Leto Pariz pretvorilo u pesmu

„Praznik muzike“, najlepši dan u godini, obeležen pesmom i igrom svih žanrova, po dvadeseti put proslavili su Francuzi. Ulazak u leto, 21. juni, po tradiciji se obeležava muzikom. Na svakom trgu, uglu, u svakoj sali, parku, u restoranima i bistroima… sviraju i pevaju profesionalci i amateri, stari i mladi, sve je besplatno i svako je svugde dobrodošao.
– Ovo je lud grad. U Pariz smo službeno stigli na cetiri dana, i evo, prvi put saznali da se zemlja može pretvoriti u muziku – u glas govore Beogradanke farmaceuti Mirjana Markovic i Vesna Ilic, koje nisu odolele ritmu, pa su na ulici zaplesale.

Hor pred „Boburom“

U ovoj prijatnoj noci Kurdi su izabrali jednu ulicu i tu podvriskujuci neumorno igrali svoja kola. Južnoamćrikanci nisu mogli bez karnevalskog ritma, sve su pretvorili u vulkan. Pred „Boburom“ su prolaznici spontano formirali hor, pa do iznemoglosti pevali. Sve je došlo na red: rok, rep, džez, tehno, šansona, klasicna muzika.

Sa prozora i ispred Jugoslovenskog kulturnog centra, dvocasovni veoma kvalitetni koncert održao je bend „Balkan omnibus“ u sastavu:
klarinet Petar Gojkovic, harmonika Živorad Mitric i gitara Zoran Tasic.
– Publika je fantasticna, prihvatitli su naš ritam i naše emocije. Necemo stati na ovome, širicemo bend i nastupe – zadovoljno prijavljuje Petar Gojkovic, pa na „džez nacin“ sa bendom odsvira „Kaleš, bre, Ando“ i druge setne pesme, što je sa oduševljenjem pratio i ambasador SRJ Radomir Diklic.