Koncert BUNT 11.0 u Kolarcu 3. decembra

koncert-bunt-110-u-kolarcu-3.-decembra

Drugi koncert BUNT 11.0 festivala najavljen je za nedelju 3. decembar u 20h u dvorani Kolarca. Nazvan je “BUNT maraton zvezda” i okuplja umetnike najvišeg ranga iz Slovenije, USA i Austrije.

Iz Slovenije nam dolazi duvački kvintet SLOWIND, sastavljen od vrhunskih duvača, solista, kamernih muzičara i članova Slovenske filharmonije. Oni će nastupiti sa delima Rusela, Pulanka, Nine Šenk, ali i Dejana Despića, uz pomoć izuzetnog pijaniste Pedje Mužijevića, koji već više decenija živi i radi u Njujorku, kao pedagog, solista, kamerni muzičar i potpredsednik fondacije Barišnjikova.

Pedja Mužijević će svirati i kao solista izuzetan program nazvan “Hommage á Mixtape” u rasponu od baroka do savremenih kompozicija Silvestrova, Kramba, Feldmana..

Finale koncerta će pripasti solo flautisti Bečke filharmonije i velikom solisti koji nastupa širom sveta, Karl Hajncu Šicu (Karl Heinz Schütz), koji će u duu sa Pedjom Mužijevićem izvoditi muziku Betovena, Vilija i Prokofjeva!

Ovo izuzetno veče će biti realizovano uz pomoć SOKOJa, Austrijskog kulturnog foruma, Slovenačke ambasade u Beogradu, EU info centra i Europa Nostre.

Cene ulaznica su 1000 i 1500 dinara.

BUNT nastavlja da promoviše najviše evropske ciljeve kulture, kulturne zaostavštine i demokratije, negujući poseban odnos prema stvaralaštvu mladih i posebno osetljivim grupama stanovništa, medju kojima su i mladi sa autizmom. BUNT je ambasador Europa Nostre u Srbiji i deo je projekta MERITA, jednog od najznačajnijih evropskih umetničkih projekata današnjice!

Post Views: 44

Originalni tekst