Jubilej Srpske narodne odbrane

Srpska narodna odbrana u Kanadi proslavice u iducu nedelju 60 godina postojanja i rada. Istovremeno obeležice se i 50-godišnjica „Kanadski srbobran“.
Srpska narodna odbrana u Kanadi svoje pocetke vezuje za teške trenutke otpocinjanja Drugog svetskog rata.

U Val’d Oru, u kanadskoj provinci Kvebek, 25. decembra 1941. godine sastali su se srpski rodoljubi i osnovali ovu organizaciju. NJen prvi predsednik bio je dobrovoljac iz ratova 1912-1914. Savo Markovic, a kasnije Vujo Jakšic. Nakon dve godine na celo organizacije je došao Milutin Bajcetic, koji je decenijama iza toga stajao na celu Srpske narodne odbrane, omasovljavao je i predvodio akcije.
Svecani rucak bice prireden u sali Srpskog centra u Misisagi, a ocekuje se dolazak brojnih gostiju, izmedu ostalih Dragana Cavica potpredsednika RS, Miodraga Perišica, ambasadora SRJ u Kanadi, dr Miloša Price, zamenika ambasadora BiH u UN, episkopa Novogracanicke mitropolije Longina, vladike kanadskog Georgija i drugih.
Rodoljubivu poeziju govorice pesnik Ranko Radovic, a nastupice Srpsko kulturno-umetnicko društvo „Oplenac“ iz Toronta, Folklorna grupa „Hajduk Veljko“ iz crkve Arhangela Mihaila u Torontu i Folklorna grupa „Kralj Petar II“ iz Vajnone.