Jović amatere vodi u viši rang

Fudbalski trener Igor Jović je posle profesionalnog angažmana u Bosni i Hercegovini, u klubu sa dugom tradicijom, Čeliku iz Zenice, ponovo u Austriji u klubu KSV 1919 Kapfenberg.

U Čeliku je Jović bio prvi asistent, kasnije i šef stručnog štaba, a sada je potpisao jednogodišnji ugovor sa Kapfenbergom, nekadašnjim standardnim prvoligašem, trenutno članom Druge lige Austrije.

U Kapfenbergu je na poziciji prvog asistenta prvog tima i glavni je trener amaterske ekipe. Jović je preuzeo amaterski tim kad je bio na poslednjem mestu na tabeli, a posle samo dva odigrana kola uspeo je da podigne ekipu i krene ka višim pozicijama. Posle osam kola, koliko je do sada odigrano, pod njegovom trenerskom palicom tim je ostvario pet pobeda i tri nerešena rezultata, bez ijednog poraza i sada su amateri Kapfenberga samo dva boda od prvog mesta u Landesligi.

Jović je kazao da se dve funkcije koje obavlja u Kapfenbergu u suštini ne razlikuju i ne odvajaju jedna od druge.

– To su igrači koji mogu da igraju po potrebi za profesionalni tim i amatere. Svi zajedno treniramo i imamo isti cilj. Moja je sreća da sam sa tom mladom ekipom koja ima veoma velike talente koji su ponikli iz škole fudbala odnosno akademije Kapfenberga – objasnio je on.

Jović ističe da Kapfenberg profesionalni klub koji želi da igra sa mladim igračima, da ih formira u profesionalce koji će vremenom moći klubu da pomognu.

– Ja sam profesionalac i težim uvek za nečim većim. Moj cilj je najveći nivo fudbala, a to su Bundesliga klub i Liga šampiona – poručuje Jović.

Чланак Jović amatere vodi u viši rang се појављује прво на Vesti online.

Original Article