“Ja sam Akiko” podržan od bugarskog filmskog centra

Animirani film prati jedan neobičan školski dan devojčice Akiko koja uvek uspeva da vidi stvari iz druge perspektive. Ona ima drugačiji pogled na sneg i zbog toga upada u nevolju na času likovnog. Ali njen nesvakidašnji pogled na zimske čarolije rasplamsa maštu svih učenika, pa čak i rigorozne Učiteljice.

Ekipa filma, predvođena art direktorkom Sonjom Vargom i supervizorom art direkcije Nikolom Stepkovićem ovoga leta bila je polaznik radionice za razvoj karaktera ANOMALIA u Češkoj, gde su uz pomoć GeefWee Bodoe-a, proslavljenog dizajnera Dizni i Pixar studija usavršavali koncepte i likove za ovaj kratkometražni poduhvat.

Lagunina hit knjiga za decu "Ja sam Akiko" Stefana Tićmija, uskoro će dobiti svoju animiranu ekranizaciju u produkciji To Blink Animation studija, dok je koproducent Zographic Films iz Bugarske. Ovaj roman za najmlađe dobitnik je nagrade Politikinog Zabavnika za 2018. godinu, a projekat animiranog filma je podržan na konkursu Filmskog centra Srbije za produkciju animacije. Pored autora knjige, scenario i režiju potpisuje Damir Romanov.

Original Article